...och skjuts in i ugnen

Idag har jag bakat "Solskensbulle" ur systrarna Eisenmans nyaste bakbok Sommarens söta.


Egentligen räcker det med att titta på bilderna i boken för att ens sötsug ska bli mättat, men det är ju faktiskt trevligt att ha något att ta fram ur frysen. Hur som helst var receptet väldigt enkelt, ett vanligt bullrecept med hemgjord vaniljkräm som man smetade på innan man satte in den i ugnen.



Två stora plåtar blev det och det var minimalt ansträngande och ändå massor med bulla. Yummi! tyckte Lilla L♥




Bild på kokbok: metrobloggen.se

Min idol





Ibland får jag frågan vem min idol är och då blir jag alltid mållös. Mamma? Eller Dalai Lama? Eller Madonna eller Gwen Stefani? Näe men alltså.

Jamen har du någon förebild då? undrar man. Och så tänker jag på den frågan: har jag det? Och jag kommer aldrig på någon. Men nu har jag kommit på vem som är min förebild: Mia Skäringer! Hon är så himla bra att jag blir lite gråtig. Förra fredagen blev hon intervjuad i P1 morgon angående sin nya bok, och nu i veckan fick jag en artikel ur DN av snälla Leena på biblo.

Mia Skäringer är bra när hon är rolig men också när hon är allvarlig. Hon är mitt i prick när det gäller saker jag ofta tänkt men inte formulerat, det kommer någonstans från ett nytt perspektiv och hon är så klok. Hon är en riktig förebild för mig som kvinna/tjej/mamma/människa.

I väntan på att jag ska få läsa hennes nya bok Dyngkåt och hur helig som helst ska jag bege mig till biblo för att hämta hennes och Klara Zimmergrens bok Mia och Klara: ska vi skratta eller gråta?

Läs om Mia Skäringer på Wiki

Bild från etc.se, Mia som rollfiguren Tabita


Nytt motiv: Nyckelpigan





Finns att beställa här!

Garntantens nya skål



Tror jag har blivit en sån där garntant, som nästan försvinner bland alla sina garner och nystan. Besökte "Älvhäxorna" idag igen (andra gången den här veckan) och köpte fyra nystan som jag "behöver" och så hittade jag den här skojiga tallriken som jag tror barnen kommer att gilla:







Tyckte fågeln var så gullig. "Felix" står det under den.

Sommarprojekt

Under sommaren har jag virkat en hel del, blev inspirerad av Lilla Ms bok Virka amigurumi och de virkbloggar jag hittade på nätet. Flera prinsesstårtor har det blivit till Lilla Ms café, "dammsugare" är på G, samt muffins. Kanelbullar har det också virkats och en blå mössa som passar fint till Lilla Ls äppelkappa. Jag fann en ny virkbok på kära biblo: Virka! enkelt att virka och lite att sticka. Och just det, en rosa (såklart) prickig grytlapp som ska få en kompis, men den står som nummer tre i kön för virk-/stickprojekt!




Marknadshelg

Lördag och Söndag spenderade jag i Strömsund på marknadsdagarna där. Det var första gången jag stod på en marknad och jag kan lugnt konstatera att det var riktigt roligt. Jag delade stuga med trevliga Eva från Bredåker som sålde jättefina fårprodukter, alltså skinn, tofflor, mössor och prydnadsgrejer, det mesta gjorda av hennes egna får. Evas saker gick i färgskalan vitt, grått, svart och det var väldigt vilsamt att fästa ögonen på mellan varven då det inte kom några kunder (vilket inte var långa stunder). Dessutom hade hon plockat in rönnkvistar och tänt glaskoppar med värmeljus i, så det var verkligen gemytligt i stugan. Eva är jättepopulär och alla som kom beundrade hennes fina hantverk och hon fick mycket beröm - vilket var bra för mig. Tack vare hennes goda rykte hittade ju många till mina tavlor också! Jag delade ut visitkort och berättade för dem som ville veta om mina tryck och jag fick också mycket beröm, vilket är ganska härligt för ens självkänsla.

Eftersom jag hade Lilla M och Stora M som hjälpte mig, hann jag gå och kika på marknaden själv också. Gissa om jag blev glad när jag träffade Maria med bloggen JAG BLOMMAR. Hon är jättetrevlig och har massor av skojiga och annorlunda saker till försäljning. Överhuvudtaget blev jag inspirerad och imponerad av alla duktiga, fiffiga och kreativa hantverkare som finns. Jag rekommenderar verkligen folk som har vägarna förbi marknaden att besöka den, för det är inte en massa "skräp" där, utan riktigt fina grejer! Så här såg "mitt hörn" ut i stugan (väsena i öppna spisen är Evas):



Lilla M pausar lite med Mimmis dagbok:







Kom på att visitkorten jag gjort behövde något att ligga i och jag snabbvirkade en liten korg på lördagkväll:



vilket föranledde att jag fick en ny idé som jag snart ska visa upp, men här ligger visitkorten fint och väntar:


Brrr!

Första skoldagen i årskurs fyra för lilla M och det känns riktigt höstigt och kallt till och med inomhus. Lilla M var ovanligt avslappnad (hon brukar bli ganska uppskruvad när hon ska göra något "nytt"), väckarklockan som ringde halv sju har ingen hört, varken jag, Lilla L eller Lilla M som sover med örat mot den, gjorde någon ansats att vakna. Som tur var hade jag bett M ringa hem efter sju för att kontrollera att vi var uppe. När det ringde undrade jag yrvaket vem som kunde ringa så här tidigt bara för att någon sekund senare inse att det var pappan i familjen som ville påminna oss om att en ny termin startat. Kändes lite jobbigt och trist måste jag erkänna.

Men Lilla M var glad. "Det känns riktigt kul nu" konstaterade hon medan hon gjorde sig fin i blus och kjol och nyklippt lugg♥

Prickvirk

Godmorgon!
Idag har jag massor att göra, förutom tvätt, disk och blöjbyten ska jag också en sväng till tryckeriet för att hämta mina tavlor. Det ska bli jättespännande för jag har inte sett hur en del ser ut på "riktigt" än. Men innan jag sätter igång med allt, ska jag göra färdig en sak som jag inte gjorde igår, eftersom jag somnade först av alla. Kan den ha varit sju ens? Jag är inte så säker...


Guldpanda

Igår när jag såg på TV fick jag denna lapp av en maskerad person, ca 130 cm lång och med en underlig brytning:


Diska i tre månader? Är det värt det för att bli Guldpanda??

Hantverksmarknad i Strömsund

Just nu är jag lite nervös inför helgen. Jag ska nämligen stå på Strömsunds marknad, något sådant har jag aldrig gjort! Lilla M ska vara där och hjälpa mig, det känns i alla fall bra. På fredag ska vi åka dit och förbereda, vi har fått plats i en stuga, vilket är bra om det skulle regna. Nu är alla tryck som ska med skickade till tryckeriet och på fredag kan de hämtas. Allt detta är mycket spännande och kanske ses vi där?

Kräftfiske 09












Foglossning

Imorgon ska jag till läkare. Helt plötsligt har jag fått hemskt besvärlig foglossning. Buuuu! När jag väntade Lilla L hade jag lite ont, men inte så här, som jag har nu. Jag kan knappt gå och barnmorskan säger att det enda som hjälper är vila. Jag som sett fram emot att plocka bär och leta svamp och ta promenader i fint höstväder. Det kan jag ju glömma nu. Det gäller för mig att göra så lite som möjligt helt enkelt. Frustrerande är vad det är.

Ikväll ska vi i alla fall fiska kräftor, eller jag ska se på från strandkanten när andra fiskar, men det ska bli kul. Och sen blir det gott att äta dem på lördag!

Fikapaus

Fikapaus är ett nytt motiv hos Art by Anna Vestman:


Kär i en tapet

Sist jag var till Colorama i Luleå blev jag kär - i en tapet från Intrades kollektion Pip. Den vill jag ha någonstans när jag har ett eget hus någon gång (inom en snar framtid).


   Bild från Intrade.se
                                                                                                                  

ajjj!

Nu har jag fått den där förhatliga ischiasplågan tillbaka, trodde jag skulle slippa med den här bebben, men icke. Varje steg upp för trappan är en plåga. Buuu för ischias. Tur att det bara är nittionio dagar kvar...

Lilla M har också gett mig en ny beskrivning: Livbaljan. "Du är ju som en balja som gett liv till mig och Lilla L och nu bebisen". Ja, exakt så känner jag mig - som en balja.

Torsdag

Barnmorskan idag, väga, mäta mage, lyssna på bebisen som sparkar där inne. Ute är det varmt fortfarande och jag längtar, längtar till höst och hög, klar Norrlandsluft. På eftermiddagen ska jag och tjejerna till stan och köpa present till M som fyllde 28 år igår ♥

Nu ska jag gå ner till Slottsfröken och Trädgårdsmästaren och äta sill och färska potäter!

107 dagar kvar

Har skaffat en "babyticker" igen, ganska kul grej och ganska oväntat - fortfarande! Hade ju en sån vid den här tiden förra året, men då stod den på 25 dagar idag. Nu har jag 107 dagar to go... usch! Känns länge. Inte för  att jag har problem med att fylla tiden med aktiviteter. Håhåhjaja.

RSS 2.0