Grönt är skönt

Igår kände jag: GRÖNT! Jag ska göra ärtiga, illgröna kulor. Det kommer bli snyggt! Så när familjen (äntligen) gått och lagt sig och tystnaden lägrat sig satte jag mig ned och virkade härliga, gröna kulor. Kulorna träddes sedan på vaxad lintråd tillsammans med mörkgröna träkulor .

Intressant det där med färg egentligen. Jag kan bli som besatt av en färg, jag vill känna på den, hålla i den, använda den, till och med äta den? Måste bege mig ut för att komma över något med just den färgen så att jag kan göra något av det inre färgbegäret. Igår var färgen alltså grön.

Och genast när det gröna halsbandet var färdigt var jag bara tvungen att virka en vintervit kula i ull/soya. Den blev så fin, ett julsmycke får det bli!









P.S. & uppdatering: jag har lärt mig göra snygga, rundade hörn på mina foton i Photoshop. Om du också vill lära dig kan du kika in hos sara vill fara.


Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Vilket fint halsband. Jo, det där med färg är spännande. För en tid sen utfärdade min sambo ett inköpsstopp av turkosa grejer. Tragiskt tråkigt tycker jag eftersom jag tycker att turkos är en underbar färg. Lila är han också allergisk mot....

2009-10-24 @ 20:31:10
URL: http://deli.blogg.se/
Postat av: Nina

Superfint! Blir också besatt av färger, eller pigment då jag målar. Just nu när allt ute är paynes grey vill man ju bara ha mer new gamboush!

2009-10-25 @ 14:06:07
URL: http://dejtingdagboken.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag vill också lära mig virka kulor! det är fint! Tror att jag rivit ut ur någon tidning en beskrivning på hur man gör. Men tiden att sätta sig ner och fnula på det, den har jag inte just nu...

2009-10-27 @ 08:37:41
URL: http://jagblommar.blogspot.com
Postat av: Kia

Vad fina halsband du gör! Säljer du även halsband eller andra smycken?

2009-11-02 @ 15:01:17
Postat av: Fröken Prickig/Anna

Kia! Försökte mejla men fick nog fel adress? Ja, jag har smycken till försäljning. Hör av dig om du vill:)

2009-11-04 @ 15:33:40
URL: http://frokenprickig.blogg.se/
Postat av: VIKTORIAE.BLOGG.SE - Bloggen som handlar om självkänsla, tankar och tips!

Sv: Hej! Kanske är det som du skriver, men känd tycker jag inte att jag är ;) Något mer uppmärksammad än tidigare är nog bättre ordval.. Hehe! Men jag har en del saker i mitt privatliv som påverkar mig negativt och jag är en känslomässig person som lätt mår dåligt när andra i min närhet också mår dåligt :(



Rundade hörn.. hmm.. kan jag göra det.. nu fick du mig att fundera. Om jag inte kan det vet jag vart jag ska vända mig iallafall. Tack! Kram

2009-11-05 @ 11:11:56
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Åsa

Hej !



hittade dina jättefina halsband. Otroligt fina, sådana måste jag prova att göra någon gång. Du hamnade genast på min blogglista.



mvh



Åsa

2009-11-30 @ 14:38:45
URL: http://ozaspysselverkstad.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0