Små projekt

Den här veckan har varit hektisk. Lova har börjat på dagis och Maya femman. Jag vet inte vem som varit tröttast, förmodligen jag själv - även fast allt gått finfint. Idag har vi gjort lite småprojekt, eftersom vi ska börja med ett lite större snart:
Skåpluckemålning.
Nu fyra luckor kvar och nio lådor i väldigt varierande storlekar, från djupa och praktiska till minimala och opraktiska. Men nio är de i alla fall. Imorgon ska de förhoppningsvis slipas och så var det trädgården innan frosten. Och balkongräcket och, och...
Och visst har jag en fin skjorta! Den har jag fått av min lillebror Robin.

Cherry on my burk

Har gjort ett nytt fodral, den här gången till mina virknålar. Gjorde en Cherry-dekoration:

Har visst kommit ifrån min bollvirkning, men jag blir så inspirerad åt alla möjliga olika håll att bollarna inte hinns med. Nu har jag laddat mp3-spelaren i köket med en ny deckare, Midvinterblod av Mons Kallentoft, hoppas den är spännande så att jag sitter klistrad och virkar och lyssnar. Fast inte för spännande så att jag blir rädd, helst.

 


Pennmugg

Samlar på konservburkar, de är så bra att ha till allt möjligt, särskilt pennor. Så här kan det bli med ett fodral av bomullsgarn:

 

 

 

 


Det var brrrr

Igår blev det höst hos oss. Jag hade filt på mig när jag satt ute i solen och tittade i nya numret av Tove som jag glatt överraskad hade glömt att jag börjat prenumerera på.

Kräftfiske 2010

Maximal tur med vädret, kanske sommaren finaste kväll och mindre tur med mängden kräftor - för att sammanfatta det hela.
Burarna ska agnas med Brax.
Sen ska man äta lite chips.
Och så väntar man.
Min pappa.
Det är viktigt att blåsa på korven.
Grus.
Inte min söta hund utan Mor Mallans.
Eld ger mat, värme och trygghet för människor på kräftfiske.
Kräftor i varierande storlekar. Inte ett dugg söta, jag är ledsen kräftor, men så är det!

Dill

Tjohoo! Idag är det dags för årets kräftfiske. På köksbordet står dillkronorna och luktar försmak av kräftskiva. Något kul att se fram emot är aldrig fel!

Nestors Loppis & Café

Igår besökte jag Nestors Loppis & Café i Överstbyn och fikade och fyndade. Jag kunde knappt slita mig därifrån eftersom jag hela tiden hade en känsla av att jag missade något riktigt bra och skojigt köp. Hela huset som Nestors är inrymt i, är helt smockfullt med saker och riktigt kul är det att botanisera runt i för alla loppisälskare. Och blir man hungrig går man ner och fikar något smarrigt.
Här är mina fynd från igår:

 

 

 

Den här sista grejen, den turkosa brickan, är jag inte helt säker på är ett fynd. Jag gillade motivet och färgerna eftersom de matchar kökets färger perfekt. Men den är i ärlighetens namn lite för sliten, egentligen. Men jag ska låta den stå och så kanske jag kommer på något bra sätt att fixa till den på.
Hur som helst blev det inte särskilt dyrt, lite över hundralappen bara så då kan jag leva med den tveksamma brickan.

Bollar i mitt hjärta

Fantastiskt vad många bollar jag gjort! Jag tycker verkligen om att göra dom, hålla i garnet, nålen, räkna, upprepa. Obegripligt egentligen att jag tycker det är kul.
Läste i en artikel i DN att ny forskning visar att kreativitet och galenskap är två sidor av samma mynt. Gränsen är tydligen hårfin. Den friska kreativa kan sortera och strukturera sina tankar, den galna kan det inte.

Sommarpratare

Vill tipsa alla er som inte hörde Annika Östbergs sommarprat i söndags (8 augusti). Lyssnade och kände en klump i halsen hela tiden. Tycker Annika Östberg är fantastisk som inte blivit bitter trots ett väldigt hårt liv. Lyssna!

Peace

 

 

Gjorde det innan disken, som motivation.

 

 

 

 


Rosa halsband

Idag blev ett rosa bollhalsband med snäckskalpärlor färdigt. Det blev fint. Till Skåne ska det skickas!
En gång frågade Marko om jag inte skulle mäta innan jag gjorde knutar och satte dit pärlor och bollar. Mäta? Är han galen, om jag skulle mäta skulle min kreativitet skrumpna och dö. Jag måste få ha konstnärlig frihet! Men ändå tänker jag att den som ska köpa det kanske inte tycker om oregelbundenheter och kanske borde jag mäta ändå? Men då blir det inget kul och då går det inte. Så här ser de ut. Take it or leave it.

Veckans husmodertips: såpa

Mina barn är gulliga - jättegulliga och kladdiga. Idag åt vi Ballerinakakor och då måste någon torka upp efteråt. För att underlätta saneringen använder jag en sprayflaska med vatten och såpa.
1 del såpa och tio delar vatten cirka.
Det här är min favorit just nu.
Spraya och låt stå och dra om det sitter lite extra hårt.
Vips! Allt kladd och klet borta, hur enkelt som helst och sprayen är inte full med kemikalier. Funkar också på spisen, men kanske inte på glasrutor eftersom det är ganska fett.

Mera grejer

I veckan gick jag en runda på den lokala loppisen och fann en fin bricka och en mindre ugnsform, tänk vad glad man kan bli av andra människors skrot.

 

 

 

OBS! Den glasögonprydda damen hade jag sen förut.


Hej gamla indian

Ikväll har jag roat mig med att göra ett collage i scannern, det var riktigt kul och nu är det riktigt stökigt på skrivbordet. Det är kul att gå igenom lådor med sådant man sparat för att man tyckte det var fint, en del bilder och tidningsurklipp är mer än femton (!) år gamla. Så hur gammal är jag då? Hur som helst så resulterade collaget i bakgrunden här på bloggen. Massa fint strunt som jag gillar. Speciellt indianen.
Annars har vi varit på stranden idag. Lova gillar mintchoklad-Ballerina, det märks. Och så har hon fått en galet kort lugg. Men det är inte så himla lätt att klippa någon som är så upptagen och arbetsam som hon är.

Något likt

...den här skulle jag vilja hitta, second hand, för en billig penning.


Bilden är lånad från Design Sponge

Så... nu är det bollvirkning som gäller!

Höstgarn/Halsband

Cyklade till garnaffären i torsdags och blev överraskande nog överfallen av ett våldsamt virkbehov när jag såg dessa fina höstfärger. Och så kände jag plötsligt att det kanske skulle kunna vara mysigt med höst, men bara lite. Än så länge klamrar jag mig fast vid tanken att det är SOMMAR. Några fler soliga och varma dagar, snälla? Och så blev det bollar, och en blomma som blev ett halsband.RSS 2.0