Julrapport

Fröken Prickig har haft en bra jul, om någon undrar. Maten var god och sällskapet trevligt. Femton personer trängdes  hemma hos Fröken Prickig och M och det var stundtals rätt livat. Släkten spelade nämligen Lilla M:s julklappsspel "Galenpanna" och då blev det lite högljutt ibland. En kusin sa att det blödde ur öronen - stackarn! 

Eftersom FP är en utav dem som tycker att det köps alldeles för mycket strunt i december har hon prackat på släktingarna idén med 100-kronorsklappen. En del tycker den är bra, andra inte. Idén går i alla fall till så att alla köper en present för en hundring och lägger i en gemensam säck. Sedan får alla en klapp ur säcken (helst inte ens egen). Eftersom det bara är en klapp till var och en, öppnas de i tur och ordning. FP tycker det här är jättekul och bra och i år fick hon "Kasta Gris" och M fick ett Marilyn Monroe-pussel som FP köpt. Dubbelt bra, för det ville hon också ha! Haha!Sista luckan


Rebusens svar:

Prinskorv, löksill och julskinka, inte julrumpa!

Tjugotredje december


Tjugoandra december


Tjugoförsta december


Tjugonde december


Streeeess!


Det skulle ju inte bli stressigt hade Fröken Prickig tänkt, men lik förbenat blir det ändå det på nåt vänster. Och inte har hon hunnit göra lucka 20, 21 och 22! Och det som ändå är så kul - att rita. Men ikväll ska i alla fall granen kläs på, Fp har börjat med ljusen och så klart gjort det klassiska misstaget och inte kollat att alla ljus fungerade medan de låg i lådan. Aaaargh!! Fy vad jobbigt det blev och vad svårt det var att få till dem rätt så att sladden når kontakten. Fröken Prickig blev tvungen att ta en paus och sätta sig vid datorn. Och inte kan hon putta över jobbiga julgransljusen på M, han är i Gällivare och kommer inte hem förrän i morgon. Suck.

Nittonde december


Artonde december


Sjuttonde december


Sextonde december


Tomten är outad

Ja, alltså att han är lite av ett påhitt, det menar i alla fall Lilla M. I år är första året hon suckar och himlar med ögonen när Fröken Prickig och M pratar om honom. Lilla M säger att hon vet att han inte finns och att Fröken Prickig och M kan lägga av. Lite synd tycker FP, det är liksom ett stort kliv att "outa" Tomten, denna mysteriernas man. Men nu finns ju lilla L att lura i många år framöver, som tur är.

Femtonde december


Fjortonde december


Trettonde december

Lucian

Tolfte december

preparing the celebration of Saint Lucia

Elfte december


Tionde december


Fröken Prickig undanber sig

... vänligt men bestämt prylar som kommer med reklam i den vanliga postlådan där ute vid vägen. Igår var det ett gummiarmband i grönt från Pampers, det ligger nu i sopkorgen. Lilla M ska få en prenumeration på Kamrat-Posten (bra tidning) och då får man en ryggsäck (dåligt). Fröken Prickig vill inte ha ytterlgare en ryggsäck, hon har redan alldeles för många!! Om det är något hon inte saknar så är det ryggsäckar, eller prylar överhuvudtaget. För att råda bot på eländet skikar FP ett meddelande till KP å det snaraste;

"Kära KP.
Jag vill inte ha eran ryggsäck. Men jag vill ha tidningen.
Hälsningar Fröken Prickig"

Nionde december

rasta santa

Fröken Prickig anser...

att avsnitten av Weeds är alldeles för korta! Suck.

Åttonde december


Sjunde december


6 december


Femte december


Fjärde December


Tredje December


Andra december


Första december

Idag är det premiär för årets julkalende på radio och TV och Fröken Prickigs julkalender...


RSS 2.0