Frustration

Jag tar en paus i det eviga städandet/plockandet/diskandet (diskmaskinen har lagt av för gott verkar det som) /tvätthanterandet. Lilla L snusar i sin säng och här sitter jag i pyamaströja och träningsbyxor, hot, hot - not! Lilla L vaknade inatt vid tolv, tre och sedan för gott klockan fem så jag är trött och det är förmodligen M också, som skulle upp klockan sex och iväg till skolan. I eftermiddag har vi fullt upp, Lilla M har dansuppvisning i Luleå och det ska vi så klart se, men jag längtar tills dagen är över så jag får gå och lägga mig.

Hur som helst bidrar inte den här tröttheten precis till att min hjärna kan fungera optimalt och jag känner FRUSTRATION. Jag vill nämligen sätta upp en hemsida för mina tavlor och nej, jag vill inte ha en färdig mall. Jag vill ha en hemsida som är jag och nu har jag fått för mig att det enda sättet att göra det på är att göra det själv... och jag kan inte. Jag tror jag är i behov av hjälp. Hjälp!

Nu ska jag hoppa in i duschen, för så här kan jag inte visa mig på danspremiär!

Förresten, roliga saker händer: jag har sålt mina första två tavlor och sedan fick jag värsta berömmet av min fina kompis T igår, tydligen skryter hon över mig :)

c/o GERD på Vårmässan


Jag köpte EN sak på mässan, eller egentligen två, men de var i ett paket: ett cerat och ett lipgloss från c/o GERD. c/o Gerd är ett nystartat företag från Jokkmokk som gör ekologiska hudvårdsprodukter och kosmetika. Måste säga att jag är mycket nöjd med produkterna och så är jag ju svag för ekologiskt och norrländskt!

Fly bird


Waiting bird


Litterära Lilla L


Den här boken gillar Lilla L: Säjer hunden? av  Pija Lindenbaum. På varje uppslag finns två  djur, hundar exempelvis, en stor och en liten. Den stora säger VAFF! och den lilla säger viff! Jättebra!


Dagens middag



För ca 4 personer:
Koka ca 400 g broccoli.
Koka pasta.
Blanda 1,5 dl grönsaksbuljong och 3 dl grädde, koka upp, ta av från spisen och häll i minst 2,5 dl ost (gärna Västerbotten, men annan går också bra).
Tillsätt minst en vitlöksklyfta, 2-3 msk fransk senap, cayennepeppar efter smak och broccolin, värm på och ... klart!

P.S. Ser ni vilken fin "polaroidbild" jag gjort i Photoshop? Kolla hur man gör här på starweb.Nu


Lilla M 10 år idag!



Tänk, vad länge sedan! Härligaste och roligaste Lilla M fyller tio idag. Vi har ätit tacos och Lilla M har öppnat paket ♥

Porträtt


Idag, medan Lilla L sovit, har jag försökt lära mig hur man gör porträtt i Illustrator, det var riktigt roligt. Jag gjorde det här porträttet av mig själv med hjälp av sidan AiBurn, se tutorial här. Det  var inte så svårt, men det krävs säkert en hel del övning för att bli riktigt duktig. Fina porträtt gör de på bloggen Stylissimo kolla själv!

Något roligt!

Idag har jag överlämnat mina tavlor till Lilla Butiken som kommer att ha dem till försäljning, både i butiken och på deras hemsida. Det har tagit ett antal månader för mig att göra slag i saken och kontakta ett tryckeri men nu är det alltså gjort och jag känner mig mycket glad och nöjd med det färdiga resultatet. Till att börja med finns dessa fyra tavlor till försäljning:




Bilderna kostar 150:- styck och är i A3-format, ramar som passar till finns att köpa på exempelvis IKEA, Åhléns etc.


Mat & Prat

Äntligen är det fint väder här i norr, solen skiner från blå himmel och det är såå härligt, dock är det inte särskilt varmt men det gör nästan ingenting. Har tagit långa promenader varje dag med barnvagnen och det är så skönt när man kan ha vanliga gympadojor på sig istället för tunga vinterskor.

Idag har jag lagat en riktigt god morotssoppa till familjen, receptet hittade jag på fina matbloggen Kalasgott, fast jag skippade mjölken, tog lite mer vatten bara och blandade i en burk creme fraiche, till det hade vi vitlöksbröd. Smaskens! Matbloggar är verkligen jättebra att kika in på, jag känner ofta att jag inte vet vad jag ska laga och då kan man ju få tips och inspiration av andra. Kanske någon kan tipsa om någon bra sida?

Nu ska jag snart iväg till gymet för ett benpass, nu ska jag verkligen bli av med mina mammakilon!

Påskdagstankar

Snart är påsken över, skönt! Så tycker jag om alla högtider, speciellt jul som vara hur länge som helst, känns det som. Här i norr har det inte varit bra väder alls, grått, grått så långt ögat kunde se - och kallt. Dock har jag i vanlig ordning ätit god mat och säkert för mycket mat och nu är jag på vippen att börja med någon slags diet.

Jag kommer absolut inte i mina gamla byxor och det börjar irritera mig lite för mycket. Men vilken diet ska man välja? Eller ska jag bara äta mindre? M säger att jag kanske inte ska äta så mycket frukt eftersom det innehåller mycket socker. Suck, jag älskar min frukttallrik som jag äter på morgonen! Kanske är det bättre med havregrynsgröt? Sånt här är lite besvärligt, jag har aldrig haft svårigheter med min vikt förut så det är nytt för mig. Ibland blir jag lite ledsen när jag tänker "undrar hur jag egentligen ser ut?"  för jag känner mig inte som mig själv och bebisen kom ju ut för länge sedan (sju månader).  Ett framsteg är att jag börjat på gymet igen och det känns riktigt roligt att gå dit, men jag vill ju se resultat, helst förra veckan, i form av att älsklingsjeansen åter igen är bekväma...

Hej Påsk!

Skärtorsdag idag och ute vräker snö ned. Som tur är det plusgrader, så den smälter när den landar, annrars hade jag nog blivit galen tror jag. Inte för att jag ska vara ute, nej, jag har inte tid:

  • ska äta sen lunch
  • gå till gymet
  • baka tekakor
  • handla lite kompletterande ingredienser som ska vara till lammsteken vi ska bjuda på imorrn
  • kommunicera med M om middagen imorgon
  • göra egen glass (?)
  • göra pizza till middag (är sugen på mozzarella)
  • sy djur till Lilla L (?)
  • rita

Och nu när jag ser listan tror jag att en del saker kommer att falla bort innan den här dagen är slut.


Host & snörvel


Åååhh... fortfarande snorig och det blir bara värre känns det som, jättetrist, det enda jag vill göra är att ligga ned och blunda. Blä. Jag vill vara pigg och fylld av energi, men det går inte när huvudet känns som att det är fyllt av snor. Och snö har vi till på köpet... Ja, jag är lite negativ idag.

Och lite mera påsk...

Och nu när jag ändå höll på:


Smygpåska

Nästa vecka är det påsk och jag känner redan nu att jag skulle vilja påska till det lite. Tror jag ska sätta lite gräs i en blomkruka, om jag orkar, är ju inte riktigt kry... Blev också inspirerad av "Dear Marthas" nyttiga pyssel, kolla in det här.

Här kommer i alla fall en påskig teckning jag gjort:


Vissen

Har fått Lilla L:s snoriga baciller och känner mig allt annat än pigg. Typiskt! Jag som kommit igång med träningen, nu måste jag pausa. Och fint väder är det ute också... buhuuuu.

RSS 2.0