Puuh!

Att göra hemsidor är inte det enklaste har jag märkt, efter några veckors (som blivit till månader när jag tänker efter) läsande, undersökande, pillande, missnöje, frustration och hårslitande så ska den fungera, min hemsida för mina alster: art by annavestman.se Besök den gärna!

The village & gubbar


Kvällens skörd av jordgubbar, som jag och Lilla M snaskade på till The village, en lagom läskig film som gör att man vill sitta nära mamma...

Pappan i familjen paddlade kajak i den ljumma sommarkvällen.


Husnigeln

Idag har jag ritat hela dagen. Ute är det varmt men molnigt, och då behöver jag ju inte ha dåligt samvete för att jag suttit inne. Till frukosten, som jag åt för mig själv eftersom alla andra sov, ritade jag den här:Själv är jag snigeln längst ned till höger, den huslösa snigeln.

Fredagsfördriv
bloggshoppen

Nu kanske en del undrar varför mina tryck dök upp på bloggen igen helt plötsligt? Det var för att jag såg att blogg.se startat en ny tjänst, typ som blocket.se, fast bloggshoppen heter den då. Och då måste jag givetvis testa tjänsten, som är gratis till 14 augusti, därefter 20 kr per annons.

Amigurumi

Idag är Lilla M glad: hennes nya bok Virka Amigurumi har kommit. Hon stod och vaktade i fönstret på postbilen och flög ned för trappan när den kom. Måste säga att det verkligen var en fin bok, mycket inspirerande - även för mig!


Jag ♥ virkning

                     

Förra veckan var jag och Lilla M i det lokala hantverkshuset, tillika loppisen "Älvhäxorna" och inhandlade fyra rullar bomullsgarn var. Lilla M har virkat en råtta och väntar med spänning på en Amigurumi-bok som ska komma med posten i dagarna. Själv har jag virkat en mössa till Lilla L som nästan är färdig. Jag har bara inte bestämt mig än för hur mössan ska dekoreras. Och medan jag funderade på det, surfade jag runt och hittade finfina Fröken Elsas virkblogg, där kunde man bland annat lära sig hur man virkar blommor. Tror jag har gjort elva hittills - så kul är det!

Boktips för pysselsugna

Kära läsare!
Om du känner att du har tråkigt och inte riktig vet vad du ska hitta på så kanske de här böckerna kan vara till hjälp:
Betong: En gjuten hobby av Susanna Zacke & Sania HedengrenFixarboken: stora och små pyssel för de minsta fixarna och deras hjälpredor av Sara Hjelmstedt


Mma Ramotswe here I come!

Idag bär det av till stugan igen, det fina och varma vädret har återvänt som tur är. M har varit lite deppig över att det blev så trist ute när han fick semester. Nu är vi snart inne på hans andra och sista semestervecka så då hoppas jag på sol, sol.

Fick äntligen min efterlängtade bok Miraklet på Speedy Motors, vid första bästa tillfälle ska jag gömma mig någonstans så jag får vara ifred, och återigen hälsa på hos en av mina bästa vänner: Mma Ramotswe.
Ååååh! I love Mma Ramotswe!


                                                                                  bild: bokia

Hustankar

Jag vill ha ett hus, men inte vilket hus som helst. Det ska kännas när jag kommer in att här vill jag bo, det här huset har stått här och väntat på att just jag ska kliva in. Nu har jag och M varit och tittat på flera hus, och vi har lite olika utgångslägen: M tittar så att säga på det praktiska, vad behöver göras? Hur ser rören ut? Har det blivit fuktskador? Han lyser med sin lilla ficklampa som han har på nyckelknippan, sniffar med näsan, lyfter på plstmattor och kryper upp på vindor. Han skulle säkert bli glad om jag sa att jag ville ha ett nyare hus, men jag vill bara ha gamla!

Ofta diskuterar vi högljutt redan innan vi ens besökt huset rent fysiskt vad vi vill och inte vill göra. För det mesta vill han kapa träd, riva ut inredning och röja, medan jag chockerat säger Stopp och belägg, här tas inga motorsågar fram! Och sedan när vi varit på visningar tycker han alltid att jag är alldeles för positiv och påstår att jag inte ser någonting, som jag borde se. Men det är ju det jag har honom till, fattar han inte det?

Nu bor vi ett gammalt, gammalt hus. Det är stort och inrett med tre lägenheter. Där nere: mormor och trädårdsmästaren, här uppe: vår familj. I vår lägenhet finns spännande hörn och vinklar, garderober att gå in i, höga vita fönster och högt i tak, stora rum. När jag räknar efter har jag bott här i sjutton år sammanlagt. Jag bodde här som barn och sedan flyttade jag hit igen när jag fick barn. Det här huset har känts tryggt för mig, som att vi kommit bra överens, helt enkelt varit rätt för just mig. Men nu då? Det känns dags att gå vidare, prova något nytt och framförallt bygga på något eget. Vi får se hur det blir, men än har jag i alla fall inte stigit innanför tröskeln till det hus som bara stått och väntat på just mig. Ska det någonsin hända?

P.S. Har just du något tips på vad som kan passa mig? Jag gillar träd och blommor, gamla saker och mycket av sådant som är rosa. och - lite skavanker är bara charmigt! Hör av dig i så fall till vestman.anna@gmail.com. Nu ska jag genast kolla mejlen.

Bastuinvigning

Bastun invigdes med en grillfest på stenarmen vid vattnet, det var grillspett, pastasallad, öl, vin, läsk till barnen och sedan bastubad med hela tjocka släkten. Som mest var vi tio i bastun tror jag, och då var det knökfullt, men finns det hjärterum finns det stjärterum, som det heter!
Sommar, sommar

Det är annars när det är sommar! Även fast jag fått mobilt internet så sitter jag inte särskilt mycket vid datorn har jag märkt, jag kollar min mejl och läser mina favoritbloggar, sen går jag ut. Jag sitter på stranden med Lilla L som envisas med att äta allt hon hittar, och kryddar med en hel del sand. Jag vilar när hon sover, lagar mat och hänger någon tvätt - tar det lugnt helt enkelt. Lilla M har varit och hälsat på hos mormor i Skåne och då var det ännu mindre att göra.Det här är sommaren so far (förutom husvisningar och bastuinvigningar):


RSS 2.0