Äntligen!

...har jag fått mobilt bredband! Jippi! Hade nog inte trott att jag skulle säga det för några år sedan, men det är nästan oumbärligt att ha det i stugan. I köket i stora stugan stäökar farmor, hon väntar med spänning på Byggmax och deras filmteam som ska komma alldeles snart.

Midsommartårta

Jag älskar tårta: marrängtårta, prinsesstårta, sommartårta, bärtårta, drottningtårta. Be mig för gudsskull inte att välja en tårta. Jag vill smaka alla! På midsommardagen gjorde jag den här tårtan, ganska vanlig men jättegod:Jag skulle vilja vara jättebra på att baka tårtor och behöver öva, men det är aldrig någon som vill äta upp dem och då är det ju inget kul. Jag kan ju inte äta hela tårtor själv hela tiden...

Midsommarafton

På midsommarafton var vi som sagt på 30-årskalas och det var riktigt trevligt, med god mat, hyfsat väder och glada människor. Enda minuset var de förbaskade myggen som också bestämt sig för ha en kalasafton.
Tidsoptimism

Hemkommen från stugan nu, vad skönt det är att få komma hem och vad skönt det är när jag kommer till stugan också och luktar på havsluften?! Lite splittrad blir jag faktiskt av att ha två "hem". Från början var det tänkt att vi skulle vara i stugan hela sommaren och bara åka hem för att handla och vattna blommor, men så blir det nog inte. Jag tror att jag vill vara hemma mer, kanske halva veckan, också för Lilla Ms skull. Hon vill ju träffa sina kompisar.

Bastubygget har i alla fall kommit igång ordentligt, vägg- och takpanel är satt, dock är det mesta gjort av snickaren. Jag och M har kommit fram till att M är en mycket positiv tidsoptimist, som tror att dygnet har minst 48 timmar. Detta har även farmor komit på och har därför anlitat snickaren lite mer än vad det var tänkt. Men fint blir det! På måndag ska ett filmteam från Byggmax komma och FILMA farmor och snickaren. Eventuellt kommer de att medverka i en reklamfilm för Byggmax. Ska bli kul att se! Själv kommer jag att hålla mig i kulisserna, om jag inte till och med flyr fältet. Jag är ingen linslus!

Fast lite har M ändå hunnit göra på bastun och jag har hjälpt honom att spika panel, dessutom fick vi återigen ovärderlig  bygghjälp från Lilla L:
Kalas imorgon!

Löjtnantsbostället på Andholmen


Imorgon ska vi på 30-årsfest/midsommarfirande. Vi ska vara på ett jättefint ställe: Löjtnantsbostället här i byn där vi bor, en helt fantastiskt fin sommaridyll som går att hyra. Jag hoppas, hoppas att vädret kommer vara bra för man vill ju inte hoppa runt midsommarstången i regn heller.

Ha en riktigt fin midsommar alla!

Regna nu, sen icke (så mycket) mera!

Idag är det grått, grått här hos oss i norr, men vad gör det när vi har hela sommaren framför oss? Just nu är jag och M och Lilla L hemma för att hämta grejer och tvätta, sedan sätter vi oss i bilen igen och åker till stugan. M har inte hunnit snickra en endaste liten spik på bastun, men imorgon efter skolan så kanske...

Vi har i alla fall beställt mobilt bredband så att jag ska kunna hålla mig själv och alla andra uppdaterade om vad vi gör, och jag hoppas verkligen att det ska fungera där ute.

Nä, nu ska jag fortsätta med packningen, måste passa på medan Lilla L sover, så att jag hinner det jag ska, innan hon vaknar för att "hjälpa till".

Freaky fredag

...pust! Nu reser jag mig inte ur soffan, det säger jag bara! Idag har vi flängt runt som galningar och dessutom känner jag mig febrig, tung i huvudet och svid i svalget, inte optimalt. En av sakerna som vi skulle avklara idag var det rutinmässiga ultraljudet man gör någon gång mellan vecka 18 och 20. Det visade sig att jag var i vecka 17 och därmed blev förlossningsdatumet framflyttat tolv dagar. Doktorn gjorde en grundlig undersökning och kollade hjärta, hjärna, magsäck, urinblåsa och från topp til tå och allt såg bra ut.

Första ultraljudet jag gjorde tyckte jag att jag såg en pung, men det var det nog mest troligt inte, så det blir en prinsessa till, som M uttryckte det. Härligt! Jag gillar tjejer!

Nu ska jag se veckans inspelade avsnitt av "Krig och fred". Ha en bra helg.

Leila i praktikenIdag har jag och LIlla L varit på "husdjursdag" på lilla Ms skola, det var hundar, kaniner och hästar som barnen hade tagit med sig, mycket intressant och roligt, men också tröttande. När vi kom där ifrån sov både Lilla L och jag. Hon i vagnen och jag på gräset. Sen började det regna och då gick vi in och tittade på Leila på landet, vilket föranledde att jag bakade. Det var så inspirerande att jag gav mig på att baka två rulltårtor. Jag är ingen rulltårtsbakare, har jag förstått. Det verkade så lätt i teorin, men inte alls i praktiken. En blev okej, den andra, som verkade så god med nutella och banan, blev totalt misslyckad. Men smeten var god!annavestman.se...har nu genomgått den första omstruktureringen och nu går jag och lägger mig.  Jag antar att jag kommer att drömma om mallar och hemsidor och hyperlänkar.

Snark!

Jag röstade på...

Miljöpartiets femte namn, kommer inte ihåg vad hon heter nu (mycket oseriöst jag vet), men jag valde henne på grund av att hon är kvinna, ung och att hon har invandrarbakgrund. Jag var ute i de sista skälvande minuterna (hahaha), fram till tjugo i nio visste jag inte ens om jag skulle rösta och när jag väl var där läste jag igenom mp:s lista. Såg ingen från Norrbotten så då fick det bli denna nämnda person istället.

Uppdatering: Zaida Catalán heter hon!

Hej & hejdå helg

Den här helgen försvann likt andra helger i ett nafs. Jag hade tänkt ha tid att rita men jag har inte dragit ett streck varken med penna eller i dator.  Fredagen gick åt till städning och matlagning i traditionell hemmafru-stil.  Jag våtmoppade lägenheten eftersom lilla L är så ofantligt rädd för snabeldraken att det helt enkelt inte går att vänja henne - jag har försökt. Och jag har kommit fram till att det är jobbigt att dammsuga med en gallskrikande unge i hasorna så apparaten får stå i förrådet och vila.

Igår (lördag) åkte jag till Sundom för att beställa ramar till mina tavlor på Lilla Butiken, när jag kom hem väntade släktingar från den Kungliga Hufvudstaden på mej. Vi fikade, åt jättegod middag hos mormor och hade trevligt. Dessutom fick jag mycket värdefulla tips om hur jag ska utveckla min hemsida annavestman.se, av min kusin som faktiskt är mannen bakom sajten reco.se! Så nu har jag lite jobb att göra här framöver!

Men idag då? Ja men då ska jag väl ändå hinna sätta mig ned, det får bli när M kommer hem igen. Just nu är han och sågar i bastugolvet i stugan, bygget har nämligen startat - idag!

O-val!

Idag är det valdag till EU-parlamentet, som de flesta säkert vet, och på något sätt lyckas jag hela tiden förtränga det, kanske för att jag inte har lyckats bestämma mig för vem jag ska rösta på? Den enda kandidat som har en tydlig profil är Marit Paulsen, tycker jag. Alla andra försvinner i ett sudd, men jag vill inte rösta på henne ändå. Kanske ska man rösta blankt, men går det?

Boktips - En karta över omöjlig längtan

Nuförtiden tar det lååång tid för mej att avsluta en bok. Jag somnar på tre röda när jag lägger mig, men ibland orkar jag faktiskt läsa, speciellt om det är en sån där bok som man längtar till. En karta över omöjlig längtan av Anuradha Roy, var en sån bok. Det är en roman om en familj som slår sig ned i den sömniga lilla staden Songhar i Indien. Släkten får man följa i tre generationer, från att de varit välbärgade till att de är utblottade och måste förlita sig på någon som är kastlös.

Jag valde boken för att den hade sån fin utsida och för att titeln En karta över omöjlig längtan påminde om en annan bra bok: Karta för vilsna älskanden av Nadeem Aslam, den framsidan är också fin. Dessutom var handlingen förlagd till Indien, vilket alltid känns väldigt lockande. 

 

Fruktomanen är lös

Det här med att jag är gravid är fortfarande lite nytt för oss alla, inte minst för mig själv. Jag har ju inte mått illa, inte varit särskilt hungrig och trött, ja, det blir man ju ändå av en bebis på nio månader som vill leka, busa, riva ned, kasta i golvet, äta, (inte) sova, klättra, kladda etc. så ibland vill jag nypa mig själv i armen för att kontrollera att allt är på riktigt. Hur som helst har jag skippat den där dieten som jag började med, skönt! Man fick ju knappt äta frukt och det är ju det bästa jag vet - fruktoman som jag är. Varje kväll äter jag en skål med honungsmelon, apelsin, passionsfrukt, banan, musli och fil, det är det godaste jag vet. Kanske är det min craving - utan att jag vetat om det?

M har poängterat för mig att frukt nästan är som godis: "ja, nu vet vi ju att man inte kan äta hur mycket frukt som helst, Anna" sa han lite strängt, men vet ni vad? Det struntar jag i!

Lilla L undersöker köksregionen
Tyvärr innehöll köksskåpet  ingen hemlig dörr till Narnia...

Stughelg

I helgen har vi haft ovanligt varmt väder här i norr, hela familjen har sovit i stugan, dock har vi inte haft så mycket lugn eftersom vi flängt runt i diverse ärenden, men det har ändå varit en härlig helg. Vi har också påbörjat piffningen i stugan och vi hämtade färgprover från vår lokala bygghandel Lindströms Golv & Bygg, det blev rosa färgen "Askunge" till tjejerna och "Gräddvitt" till det som ska bli köksdel.
 

Lilla L går långa promenader på altanen...

RSS 2.0