Vill ha!

Det är mycket jag vill ha: förutom ett eget hus så vill jag fortfarande också ha en sån här cykel från Kronan:

Tack!

Idag har jag fått många uppmuntrande kommentarer angående att jag är gravid. Folk har ringt, kommenterat på bloggen och gratulerat och det känns bra! Tack för alla uppmuntrande ord! Nu ska jag äta min frukttallrik och se "Krig och Fred" på SVT 1.

Baby surprise!

Jag har alltid undrat hur en del kvinnor varit gravida och inte veta om det. Har ju läst om kvinnor som föder i flygplan och om kvinnor som klagar på magsmärtor och sen helt plötsligt ploppar en liten bebis ut. Mycket märkligt har jag ansett och slukat sådana historier med fascination.

Och surprise, surprise, ibland tar livet oväntade vändningar och man inser att mot naturen har man inte mycket att komma med. En hel vecka har jag gått nu och grubblat, oroat mig, känt tillförsikt ena stunden för att i nästa stund drabbas av en förlamande känsla av att inte ha kontroll.

Så blir det då äntligen måndag morgon 8:30 och jag får äntligen komma till gynekologen, och som tur var var det en kvinna den här gången  - Peppi - hette hon. Jag förklarade för henne hur saken låg till och sedan fick jag klä av mig och hoppa upp i stolen. "Lite längre fram" sa hon (det säger de alltid) och hon kände och tryckte på magen och gjorde ett vaginalt ultraljud och konstaterade att "det är för stort, jag får ta det från andra hållet" och redan där avgjordes saken. På skärmen såg man en liten hand som vinkade, ett hjärta som pickade och jag tänkte att det blir nog bra det här också. Jag har snart gått halva tiden - utan att märka det - och i november ska vi alltså ha barn igen, absolut inte planerat, men välkommet.


Nya motiv

Dessa nya barnmotiv finns nu på annavestman.se:
Vad har jag gett mig in på?

Förra veckan gjorde jag slag i saken och bestämde mig (nästan helhjärtat) för att börja med LCHF-metoden - alltså mycket fett och proteiner, inga kolhydrater. För att göra det lite enklare för mig tänkte jag att M skulle "hjälpa till" genom att också äta som jag. För sent insåg jag vilken matfascist han kan vara, hela veckoslutet har han hängt mig över axeln och förmanat och upplyst mig om hur mycket jag fuskar. Dessutom har Lilla M upptäckt att vi dietar. Hon blev först lite upprörd och utropade: "jasså ni bantar?!" men lugnade sig när vi sa att vi åt fett och proteiner, men inte potatis, ris, pasta eller bröd eller socker. När hon hörde det sistnämnda smalnade hennes ögon av och hon vände sig mot mig och sa: "Du har fuskat! Du har ätit ostbågar igår." Sen skrev hon en av sina många lappar och tejpade fast på mig: Nu kan jag inte fuska alls! Det kommer alltid finnas någon som ser mig...

Pyssel: minnesask

Nyligen växte bebben ur sina nappar och vi köpte en storlek större. Eftersom de små napparna är så gulliga och i fina färger tänkte jag att det kunde vara kul att göra en liten minnesask att förvara dem i och som Lilla L kan titta på. Jag tog en tavellåda BÅS från IKEA, ett fint scrapbooking-papper från Timarii och lite målarfärg:Loppisx2 & älgar

Igår, lördag, besökte vi två loppisar, vilket inte är så vanligt - norr om Luleå kryllar det inte av dem direkt. Vi fyndade två saker: jag hittade ett gulligt gammalt fat med blomdekor i pastelliga färger, som jag ska ha här hemma och M fyndade en porslinsho till det tilltänkta köket i stugan. Det var helt oanvänt och från Ifö-fabriken i Bromölla, kul, kul. Jag la inte alls märke till det men M som håller på att utbilda sig till VVS-are såg det så klart och jag konstaterade att han måste fått rörmokarögon helt plötsligt. Vi fraktade det till stugan och tvättade upp det och det såg riktigt fint ut.När vi åkte hem såg vi två älgar alldeles vid vägkanten och vi lyckades ta några bilder på dem, dock inga mästerfotografier, man blir ju så upphetsad och darrig och zoomar alldeles för mycket när det blir så där spännande...


Försmak av sommaren

Idag har det varit superfint väder här i norr. Jag, M och Lilla L tog en sväng till stugan med några grejer som vi ska ha där. Vi ska börja inreda och måla där och det ska bli så kul. Jag känner riktigt hur det kliar i fingrarna att få börja, fast det är inte förrän nästa sommar som kök och WC ska installeras. Nu ska vi bara fixa till i det rum barnen ska ha. Mat och Bad får vi ordna med inne hos farmor än så länge.

Jag ska erkänna att jag varit lite skeptisk då och då till stugplanerna, medan M varit exeptionellt entusiastisk inför utsikten att få spendera massor av tid i naturen/vid havet/ i en bastu och det har liksom gjort mig lite tveksam - tänk om jag aldrig mer få se civilisationen igen, liksom? Men idag när vi var där kände jag verkligen hur skönt det är med frisk havsluft, en egen liten strand, skog, blåbärsris och jordgubbsland. Så nu är jag definitvt på Ms sida i detta projekt! Fast då vill jag ha mobilt bredband.


Ny favorit

http://www.colourlovers.com/ är en sida med massor med snygga, fina, härliga färgpaletter, för oss som gillar sånt!

Get More Features. Help Us Grow.

Paus

... det tar jag nu igen. Vädret ska vara fint i helgen och jag känner inspiration att sy, bland annat. Kanske visar jag vad det blivit sedan, om det blev bra. Tänker också sätta frön (är lite sent ute, jag vet) men det blir sådan som växer snabbt: krasse och luktärt. Jag har även uppdrag till M, att måla lilla Ls byrå, men det vet han inte ännu.

Ha en bra helg alla! 

Nya motiv

Ikväll har jag laddat upp nya bilder på annavestman.se, inspiration från igår:


Simma lugnt!


Ikväll övade jag på att tillverka mosaik (!) och då blev jag inspirerad och ritade en bild till... Simma lugnt heter den.

Dataförbud

Nu sitter jag här framför datorn, efter mitt dataförbud. Ja, du läste rätt  -dataförbud. Det är jag själv som gett det till mig själv för att jag behövde pausa och göra något annat. I flera veckor hade jag hållit på och läsa och fundera och lära mig om hemsidor, domännamn, webhotell, HTML, CSS och allt annat. Jag märker själv hur jag har en tendens att göra för mycket, sikta in mig på en sak och sedan bli helt uppslukad av det. När jag gick på högskola och läste till lärare gjorde jag just så här, fast i flera år och det slutade med att jag blev sjuk. Idag vet jag bättre och känner mig själv bättre så att jag hinner stoppa mig själv.

I helgen har jag istället för att sitta framför datorn:

  • Tagit en eftermiddagslur på tre timmar
  • 'Sett "Mermaids" med Cher, det var länge sedan sist, kanske femton år. Märkte hur mitt perspektiv var ett helt annat. Då, för femton år sedan var jag storasystern (Winona Ryder), nu var jag mer mamman (Cher) fast ändå inte...
  • Sett halva "Panic Room"
  • Sett hela "Da Vinci-koden"
  • Bakat
  • Sytt
  • Varit ute
  • Varit på restaurang med familj och goda vänner: "Asian Kitchen" i Luleå  - gott!

Men nu är det ny vecka och nya tag och jag ska nog inte ha dataförbud igen förrän på fredag - tror jag.


Uppdrag: förälder

Det händer då och då, när man som jag är förälder, att man behöver uppfostra, stå på sig och bestämma - pust. Ofta är det en väldigt otacksam uppgift och man kan få mycket skäll och sura miner tillbaka. Igår var en sådan dag, jag ville att Lilla M skulle "bara vara hemma" och ta det lugnt - själv - vilket inte är populärt. Eftersom Lilla M vet att verbalt tjat efter ett tag lätt urartar i gräl, har hon lärt sig andra sätt att kommunicera. Med lappar till exempel, fast med samma upplägg då, nämligen den som går under namnet utnötningmetoden. Igår fick jag flera sådana här:


Uppdrag barn


Ett behjärtansvärt projekt: Childhood och Vattenfall samarbetar för att uppmärksamma utsatta barn i världen, genom att länka till "Uppdrag barn" bidrar man med 20:- som Vattenfall skänker till projektet. Det kan du också göra, gå in här.


På förstasidan

Igår fanns mitt inlägg om Mma Ramotswe med på blogg.se:s förstasida, det var jättekul för jag fick givetvis många besökare som kommenterade. Eftersom jag är nyfiken gick jag in på varenda en som hade en blogg och ibland lämnade jag avtryck, ibland inte. Jag har liksom svårt för att "hitta på" saker att säga för sägandets skull, så är det för mig också i verkliga livet. Hur som helst så tackar jag för alla snälla kommentarer och hoppas att några av er kikar in här igen.

Av alla bloggar jag besökte hittade jag flera som jag kommer att läsa igen och där utmärkte sig särskilt en: Viktoriae.blogg.se - Självkänsla & Tänkvärda inlägg! . Jag tyckte att just den här bloggen stack ut lite extra, "vad bra" tänkte jag "hit kan man gå om man känner att man behöver lite pepp."

Ja, det är i alla fall vad jag ska göra, nu på en gång faktiskt!

Sabotör

Tillbaka från gymet och promenad, pustade ut och hann knappt sätta mig förrän M stack en GODISPÅSE under näsan på mej:
-Vill du ha? undrade han.
Klart som - - - att jag ville ha, men jag SKA inte så jag höjde rösten för jag blev faktiskt skitirriterad på honom:
- Vad håller du på med? Du saboterar ju! Ta bort den där! mullrade jag som om godispåssen vore pestsmittad.
- Men en kan du väl ta, sa M, och la fram en sån där god som jag gillar.
- Men lägg av, skrek jag och försökte kasta godisen på honom, men den studsade in i vardagsrummet istället. M:s min var både road och lite rädd.
- Som straff får du gå och göra en frukttallrik åt mig! meddelade jag.
- Nej, havregrynsgröt ska det vara!
- FRUKT NU! beordrade jag med min strängaste röst och så gick han.

Morr säger jag, det var riktigt, riktigt taskigt gjort, jag är fortfarnade sugen på den där godisen.


Styrketräning för henneFör ett tag sedan skaffade jag nytt gymkort efter min graviditet, jag anser nämligen att jag är lite väl fluffig för tillfället. Det kändes kul att gå dit och jag gjorde ungefär samma program som jag gjort tidigare. I gymet fick jag syn på magmaskinen och tänkte att "nu ska jag pröva den igen, kanske funkar den bättre nu?" men det gjorde den inte. Den tar visserligen på magen, men jag får ont i ena armbågen och jag känner att jag är för liten för den - även fast jag höjt sitsen till högsta läget. Det var då jag började fundera på hur gymet var utformat. På varenda maskin är en man illustrerad för att visa vilka muskelgrupper som tränas och på korten man fyller i, för att hålla koll på sin träning finns givetvis också en man - på båda sidorna!

Att det är så här tycker jag är trist och är knappast någon idé att kommentera. Kvinnor och män är utformade på olika sätt och borde således ha lite olika utformade maskiner och redskap och träningsupplägg. Som tur är hittade jag en bra bok på biblo: Styrketräning för henne av Elin Sundell. Jag har inte läst hela boken, men kollat igenom alla övningar och läst de inledande sidorna och jag tycker att den verkar bra och den är inspirerande. Man blir liksom sugen på att prova själv och jag ska sätta ihop ett program utifrån boken. Jag tror att jag kommer tycka det är roligare att träna och jag hoppas att jag får lite andra resultat än tidigare.

Damernas detektivbyråDet är nog på sin plats att jag gör en liten bedömning av filmen: ja, ja tyckte den var bra. Jag såg den med Lilla M (10 år) som jag visste skulle gilla den och med M (man som helst väljer thrillers, action och rysare) och som till min förvåning skrattade flera gånger!

En film har ju alltid svårt att bli lika bra som en riktigt bra bok, det går egentligen inte att jämföra, men det är ju alltid det man sitter och gör. Så lika bra som böckerna var den inte men helt klart sevärd. Den värme och humor som finns i böckerna finns också i filmen, det är en riktig mys-rulle. Jill Scott som spelade huvudrollen var bra och "traditionellt byggd" - precis Mma Ramotswe.

Jag vet inte om det kommer fler delar av serien, men jag hoppas på det och medan jag väntar ska jag läsa den senaste delen: Miraklet på Speedy Motors.


Art by Anna VestmanSådärja! Nu är hemsidan äntligen färdig! Besök annavestman.se


Hello Mma RamotsweYes! Ikväll ska jag äntligen få se Damernas Detektivbyrå! Jag älskar böckerna av Alexander McCall Smith och hoppas så klart att filmen ska leva upp till dem. Ska äta varma mackor och mysa med familjen. Men först ska jag jobba lite med mitt galleri/hemsida som förhoppningsvis ska fungera snart.

Trevlig lördagkväll på er!

RSS 2.0