Veckans skörd

I veckan var vi på loppisrunda, gjorde en del roliga fynd. Egentligen letar jag efter en mindre möbel, ett skåp eller en bokhylla, men fann ingen. Istället blev det det här, några småsaker som är bra att ha:Tror min mamma suckar. Hon tycker att jag förvarar det mesta i olika burkar, vilket tyvärr inte är sant.


Lila att gilla

De här är fina:

Plats sladd!

Sladdar är ett nödvändigt ont om man har en dator, eller två, eller tre. Förut hade jag min stående under bordet på golvet, den nya är liten och får plats uppe på bordet vilket underlättar vid städning. Dock ville jag inte ha synliga sladdar så Marko fixade två hål i bordsskivan. Ett bakom skärmen där sladdarna går ner, och ett bakom själva "burken" där sladdarna kommer upp. Och under bordet kan det ju inte heller råda laglöshet bland sladdarna...


 Under bordet har vi fäst en plastlåda från IKEA (rationell variera) där alla sladdar samlas upp. Strömbrytaren ligger överst för att vara lätt att nå. Mär man vill dammsuga i lådan och är det lätt att bara haka av den.
Så! Inga trista kablar son hänger och slänger under bordet.

Arbetsrummet

Här, i det gamla pannrummet, kan man sitta och göra skojiga saker, virka, rita eller läsa spännande bloggar...


I den vänstra delen av det långsamala rummet finns mitt skrivbord med datorn (ny äntligen!). Jag blir galen när alla sladdar som hör till kamera, mobil, hörlurar, laddare bildar ett ormbo i någon korg. Därför hänger de nu prydligt och fint på krokar som jag hittade i just det här rummet när vi flyttade in...

 

Anslagstavlan hängde i hallen när vi flyttade in, med rosa färg blev den fin! Nu härbärgerar den "att-göra-lappar", foton på de jag gillar och andra bilder som inspirerar mig.

 

 

Jag gillar formen på de här krokarna. Förutom att de är praktiska ser de ut som en glad mustasch...

 


Mer sladdar...Ovanför skärmen finns magnetlister. Där ska VIKTIGA saker hänga, sånt man inte bör/får glömma...

 

I fönstret pågående bollprojekt...

 

 

Och en orkidé som blommar så fint. Knepet är att missköta den...

 

 

Mitt andra bord, mitt emot det med datorn. Här kan jag sy, virka, rita. Utan att behöva plocka undan. Så här som det är nu på bilden är det sällan och aldrig, bara när jag just dammtorkat.

 

 

I två stycken Billy bokhylla från IKEA får mycket plats; pärmar, böcker, papper, pärlor och väldigt dammfritt är det. Dessa hyllor har hängt med oss ganska länge. Ett bra köp!

 

 

Det var allt, just nu iallafall. Resten av rummet ska jag fota när det inte längre ser så sorgligt fult och rörigt ut!


Hemma hos/Matrummet

I vårt hus är endast två rum färdiga, matrummet och äldsta dotterns rum (minus golvlister så klart). Igår städade jag på kvällen och passade på att ta bilder av matrummet när det inte låg inbäddat i sitt vanliga kaos av leksaker och brödsmulor och gräs och sand.

Man kan också skymta matlagningsdelen, där skåpluckorna fortfarande är 70-talsgula och det mörka kaklet fortfarande sitter kvar på sina ställen. Ska bli nästa mer tidskrävande projekt. Alla turkosa tyger har jag köpt hos Stoff och Stil, gardinerna är från Indiska.

Under

Det är sommar och jag är inte särskilt flitig på att använda datorn. Man vill ju vara ute, man vill ju ta det lugnt, ladda batterierna, lapa sol och värme. I vår trädgård finns ett fantastiskt träd, en lönn. Jag ligger i hängmatttan och tittar upp i det täta lövtaket och känner mig glad och tacksam över trädet. Här vi med lönnmustascher:


RSS 2.0