Same old

Det är trist när fina förpackningar, ska förnyas, oftast blir de fulare. Tänkte i första hand på Brandts skorpor (om någon minns den där pojken som var på framsidan) som är tråkig och intetsägande nu för tiden. Men inte tabasco inte. Same old same old och snygg tycker jag.

Besök

... hemma hos oss, en spökfamilj:

Hindi Zahra

Musik som är bra och som var ny för mig, Hindi Zahra och Handmade.


Kooperation utan gränser

Skänk en femma till Kooperation utan gränser genom att svara på ett quiz som tar ca 2 minuter!

Dags att ...

...tänka på julklappar! Det här året ska bli det år då jag har julklappsframförhållning. Det här är fint:
Disktrasa 35 kr
Dalahästhänge 189 kr
Djur Kurbit 225 kr
Allt från Signerat, som för övrigt har massa fina och unika grejer att slå in i paket.

Grace, Audrey m. fl.

Nya broscher finns på Signerat.se

OBS! Nymålat

Nu är rör, väggar och golv målade. Golvet var tidigare grönt, väggarna orange. Hiskeligt! är ingen underdrift.
Och allt detta hade jag tänkt hinna den här veckan, vilket jag också gjorde, dock blev min sömn lidande. Nu ska golvet härda en vecka innan vi flyttar ner Mayas grejer.

Det mindre roliga

Idag målar jag och igår kväll och natt. Annars går det inte, man kan inte måla när paltarna är vakna för då vill de vara med och så kul ska vi inte ha det. Jag börjar för det mesta med det tråkigaste, i det här fallet rör:
Nu är rören målade!

Före & efter

Flera gånger i veckan tänker jag: "jag tror jag blir galen!!" och då brukar det handla om mitt familjeliv eller rättare sagt om mina barn, som visserligen är gulliga och högt älskade, men som också tänjer på mitt tålamod. Våra nya lampor hängde inte ens uppe i två dygn innan de var förstörda, den ena lite grann bara och den andra väldigt mycket. Någon hade dekorerat dem med vattenfärg. GAAAAHHHH!! Men jag vet att om några dagar, eller kanske en vecka kommer jag inte bli särskilt upprörd när jag ser det, men det blir jag nu. Upprörd. Och galen. Nu kommer några före och efter bilder:
Någon timme innan.
Någon timme senare.

Make me over, sa Solstickan

Jag tycker att det är kul att få saker i fina förpackningar, det är en del av upplevelsen. Och eftersom jag inte har några snygga förpackningar alls på lager (var hittar man sådana?) så gjorde jag en egen, av en tändsticksask och en reklamsida ur DN.
Tyvärr Solstickan, i det här fallet duger du inte.
RX, sax och en penna.
Mäta & klippa.
Done!
Fina örhängen i finfin förpackning!

Virkomania

Är jag en manisk virkare kanske? Ibland tror jag det. Först gör jag massor med bollar, sen massor med blommor. Vad ska komma härnäst? Ingen vet, allra minst jag.

Rutor är också fint

Har äntligen sytt en gardin till toaletten! Ja, det är värt ett utropstecken, för det satt verkligen långt inne. Har gjort en analys av varför det gick bra den här gången och jag inte behövde använda sprätten en enda gång. Här är den:
  • man ska vara noggrann
  • man ska mäta flera gånger och skriva upp måtten
  • en ritning i flera steg innan man börjar är bra
Dessa punkter ska jag använda som regelförteckning åt mig själv i framtiden.

Hela helgen

Det här var i torsdags, då hade jag mina virkade örhängen:
I fredags såg det ut så här på vårt köksbord, vi sorterade allt vårt metallskrot, skruvar, krokar, bultar, muttrar och sånt som fanns kvar i huset när vi köpte det. De där röriga lådorna har gnagt i mig varenda gång de hamnat i mitt synfält. Nu är de skrot på återvinnigsstationen = Feng Shuiade!
Lördag åkte jag och Maya till IKEA i Haparanda, det tog hela dagen, vilket jag hade räknat med. När jag kom hem kände jag mig trött och grinig och la mig tidigt, somnade på en halv minut.
Vaknade på söndag, glad och utvilad. På söndagen flyttade vi möbler och skruvade ihop den här bokhyllan som jag köpte, vi har börjat med ett nytt projekt nämligen. Sammanfattningsvis: vi fick mycket gjort. Röror har rensats upp, det har blivit städat och saker har hamnat på permanenta platser.

Som alla andra år

Förvånad! blev jag när jag drog upp rullgardinen. Det hade snöat i natt, tydligen, utan att jag märkt något. Vad kände jag? "Åhnej, inte redan" Och sedan: "det känns som jul!" Och sen "åhnej, inte redan!" Men visst, det är vackert också.

Veckans husmoderstips no.3

Konstaterade idag att jag varit en aning bortskämd, har nämligen inte behövt rengöra avlopp förut. Hade ju visserligen kunnat hålla ut tills Marko kommer hem igen, tanken slog mig, men sen tänkte jag "skärp dig och gör det på en gång!"
Och äckligt är det ju, men nu är allt rent och fint och det inte minst tack vare en gammal tandborste som jag diskade med inne i rören med. Alltså: tipset är att spara tandborstar (tycker man det är äckligt kan man ju ta nya) och använda dem i sådana här sammanhang, där det är lite snajsigt att komma åt.

Vad som är fint

Häromdagen målade jag och Lova, tänkte att det skulle vara fint med en färgglad teckning att hänga på väggen, men hon ville bara måla svart, svart, hela pappret. Moooonnnster....
Fast det är klart, svart är snyggt och kul att måla med, det blir så svart!
Andra om svart: Amy Winehouse, Back To Black

Fröken-blommor

Snorigare idag än förra veckan... buuu!! Jag gör annars blommor.

En ros är en ros

Har virkat rosbroscher, det är ganska kul och så kan man byta garn ofta så att man inte blir så trött i ögonen av att titta på samma färg hela tiden.
Musik som passar till?
Kanske Outcast och Roses? Eller Aretha Franklin ft. Lauryn Hill och A rose is still a rose?

Grädde på moset

De senaste två veckorna har varit jobbiga, har känt mig trött, krasslig och helt slut. Mitt tålamod har inte varit det bästa och då kändes det här lilla missödet som grädden på moset. Lova eldade upp en kudde i vår relativt nya soffa som då också blev förstörd. Och mitt fel var det också eftersom jag lämnat framme tändstickorna.
Tror Marko var så lättad att det inte var han som var den skyldige att han fick ett upprepningsticks och kunde knappt sluta påpeka vem som gjort det hela möjligt. Och illa luktade det. Suck.
Men sen hade vi kul på kvällen - var bjudna på kräftfest i vänners fina nyutbyggda hus. Det var kul och soffan var glömd efter ett glas vin eller två...
Lova är övertygad om att fönsterskrapan skall göra soffan som ny igen...

Brunt


Svart & vitt halsband


En krasslig med bollar

Är lite krasslig och seg. Gillar inte det läget, för allt går så sakta och inspirationen vill inte infinna sig. Men så här brukar det bli när jag är slutkörd. Och det är jag nu, mest av plank-bygget skulle jag tro. Så nu gör jag små saker, gör färdigt sånt som ligger och väntar. Det är också bra.

RSS 2.0