5 bitar tyg


Häromkvällen sydde jag ett påslakan.

Påslakanet är sytt av tygbitar som var över, hade tänkt göra små lappar men insåg att om det skulle bli något överhuvudtaget måste jag göra det enkelt för mig. I påslakanet är ett fluffigt babyduntäcke - jättemysigt!
Till baksidan använde jag ett gammalt lakan från Indiska som jag hade när jag var liten, övriga tyger från Stoff & Stil.

Massa mänsjorIgår kväll medan jag pratade i telefon.

Påskdag/städdagBesök idag av liten städtant.

Chicky chickyTittade på Bambi med Lova och ritade igår kväll. Sen somnade hon och jag fortsatte med att se Göta Kanal. Tur man har papper och penna för kul TV var det knappast! Men kul är det att rita. Ikväll syr jag.

Glad Påsk x2

En aktivist med svart penna i högsta hugg tog sig in i mitt Harry Potter-krypin och förstörde, kan man nog säga, min påskteckning. Tur att jag kunde göra en ny! Glad Påsk till er alla!

Maysan 12

Maya 12.


Gul och god tårta.


Och paket.


Ricifiera en kandelaberI höstas: (notera! fortfarande inget kakel i bakgrunden) har fått kandelabern av mamma så den har affektionsvärde, men är ack så... vanlig! Jag vill ha färgglatt och roligt, jag RICIFIERAR den!Gult spray borde göra susen!Skruvade isär delarna och använde pinnar och flaskor hänga upp delarna på så att sprayet skulle nå över allt...

...vilket det inte gjorde i alla fall. Färgen måste torka en vecka innan man kan spraya igen och jag hade andra projekt att ta itu med så nu har ljusstaken stått ofärdig i garaget sen i höstas ända tills i måndags då jag äntligen sprayade den färdig.


Idag tog jag in den och matchade med snyggaste ljusen från ICA.Jag är nöjd kan jag säga, men man ska inte titta jättenära för det är ingen mästersprayning precis... eller så kallar vi det shabby chic och säger att skavankerna är precis rätt!

Jag är mitt skrivbordSådan här är jag, jag har stökigt skrivbord och kanske stökigt i mitt huvud också? Ja, så är det nog. Det ska hända så mycket samtidigt liksom; tejpa, virka, anteckna, läsa och dricka te simultant...

Påskorigami

Vik en liten pappershare vettja! Här vet man hur man gör!
Origami box in the shape of a rabbit

bild: origamispirit.com

Snön 19/4Då var nästan all snö borta då och det är ju mest bra, men också lite besvärligt eftersom plankbygget i höstas sabbade gräsmattan. Framför huset är det mest jord och det innebär att dammsugaren används flitigt, för att inte säga maniskt för tillfället. Vi ska lägga plattor här har vi tänkt, en ruta på 4x7 meter. Den största frågan är när? Om det har jag och Marko inte enats än. Men helst snart!
Gul grejHåller på med ett ganska onödigt projekt...

Omgjort: anslagstavla

Anslagstavla från Biltema, en 50-lapp kostar den där.De här tygerna valde jag mellan, prickigt blev det!Klippte lämplig bit och sen...häftade jag fast hela anslagstavlan i köksbordet, tur att Marko inte var hemma för då hade han tyckt att jag borde räknat ut att det skulle hända om jag använde stora häftapparaten (tänkte jag på en inandning) och det skulle tära på mitt humör.Sen fick jag lös hela skiten (det blev lite trasigt, men det syns inte) och så tog jag LILLA, vanliga, häftapparaten och fortsatte. Spikade i clipsen i ramen och så...färdigt! Och ja, jag hade förstås målat själva ramen innan.

I morsePaltarna & trehjulingen

Pappa Åberg & jagDet här gör jag var och varannan dag nu, när den ena palten förstått att man inte får riva i böcker upptäcker den andra det nöjet.


Tejpa, tejpa.


Stackars Alfons pappa! Han ser så trött ut, det händer då och då att jag känner mig precis som honom.Och hur PK är det här då (inte)? Öl, förmodligen "folköl" men ändå, och så röker han ju pipa inomhus. Herregud! Boken är verkligen ett barn av sin tid. Men jag förstår honom, ibland vill man bara ta det lugnt, dricka te och läsa tidningen, utan att bli störd. Nu väntar vi på att "Raska på Alfons Åberg" ska dimpa ned i postlådan, han är poppis hemma hos oss nämligen.

Hall: plan

Lite så här tänker jag om hallen plus målade vita dörrar och pall, liten soffa och korg i svart - som vi redan har. Jag känner mig redo!

Tapet från Boråstapeter, kollektionen Bohème
Ekorrar från Bluebox.se
Väsk(bag)krok och matta från Åhléns

Golvet ska nog vara helt vitt...I näsan: våt ull

Yllekläderna tvättas upp eftersom, vinterskor är vårdade och omhändertagna, gummistövlar är det som gäller nu - det är vår, även om vädret är allt annat än inspirerande idag. Trevlig helg!

Gratis är gott - och fint

Illustratören William Piquins sida med gratis skrivbordsunderlägg, just nu har jag den här!


Att-göra-inne

Det är nog ett vårtecken när jag åter är igång med mina inomhus-listor. De brukar inte vara populära hos Marko, jag tror att han inte vill ha allt så där i en klump. Därför brukar jag portionera ut uppgifter lite lagom. Men det här ska göras i alla fall.

 • Våran FRUKTANSVÄRT tråkiga och opraktiska hall ska fräschas till:
 • Golvet i gången mellan garaget och huset (?)
 • Trappan ska målas
 • Golvet i hallen och köket ska bytas ut. Det är FRUKTANSVÄRT det med, jag blir näst intill deprimerad när jag ser det. URK!
 • Garaget. Som det är nu är det hopplöst, dålig förvaring, dammigt, omålade väggar, tak och golv.

  Här är några bilder som jag tagit nu när jag städar:

  Ytterdörr och innerdörr ska målas.  Har målat provisoriskt vitt där vi hänger kläderna, det var mörkgrönt tidigare.  Väggarna bar gröna och storblommiga, jag rev tapeterna för att inte få en inbillad LSD-tripp vareviga dag. Kolla in dem här!  Mosaikgolvet är orginal och kallt, men vi gillar det så det ska vara kvar.  Och då har jag tänkt utgå ifrån de färgerna här i hallen: gult, ljusgult, blått, svart och så vitt såklart. Men hur? Jag filar på det!  Det förhatliga golvet. Big URK!  "Gången" till garaget, till vänster mayas rum, till höger tvättrum, båda dessa rum har svarta golv, så en svart klinker här blir det nog.
Listan kommer säkert bli längre eftersom, men de här sakerna är närmast i tiden just nu.
Och så ska jag ha kul och vara lycklig!

Bara fint

Tre röda och fina saker från Kupan, fyndade igår:


Deras pappkasse är ett konstverk, kanske ska jag rama in den!Och så ett nytt nagellack:


Bokmania

Ikväll har jag och Lova läst åtta böcker, vi var på biblo igår så nu kan vi läsa MÅNGA böcker, så här: alla fingrar spretar ut. Tio stycken? Oj, det var många! Men det går, om böckerna är lika bra och roliga som Stina Wirséns:Jag vill liksom rycka fram papper och penna och rita jag med, men det går ju inte, för vi ska ju läsa.

Ännu en lampa

bild: Design*Sponge
Sån här skulle jag vilja ha! Se hur man gör genom att klicka på länken under bilden. Hmmm... foam core board. VAd är det? Måste googla, kan det vara gipsskiva? Nej, det var det inte det var det här, men vad heter det på svenska? NÅgon som vet?

Vit & fin

Ett loppisköp: en korg för en femma lie sunkig och lite nött.Efter sprayning. Vit och fin med en vit och fin minipelargon i!

Snön 5/4

Så här ser snön ut idag:
En pulka i trädet? Ja, jag ska ta ner den. Kanske imorgon rent av.

Blundar & tänker

Tjoho! Jag har fått mitt liv tillbaka - så efterlängtat. Våra tre kräksjukor på två månader medförde att jag halkade efter en aning i mina studier och den senaste veckan har jag sovit alldeles för lite och suttit på min datorpall alldeles för mycket. Men nu är jag färdig och jag har återtagit kontrollen. Idag har jag haft en slappardag, det har jag absolut förtjänat. Och det här är vad jag såg innan jag slöt ögonen: planket som vi aldrig behandlade på insidan innan det blev höst och kallt, det ska vi åtgärda när snön är borta.Och så fortsatte jag planera vad mer jag ska göra den här varma säsongen innan jag somnade skönt i solen. När jag vaknade igen hade jag blivit lite prickigare och lite piggare.

RSS 2.0