Sytt: Mjuk strumplådaBörjade med att göra en mall av tidningspapper, måtten är följande:

bottenplattan är 16x20 cm
kortsidornas väggar är 16x16 cm
långsidornas väggar är 16x20 cm

Innertygets höjdmått fick en extra centimeter, alltså 16x17 cm respektive 20x17 cm.Ritade sedan av mallen på baksidan av vaxduken som ska vara på utsidan av lådan och klippte ut,det belv som ett kryss.Sen sydde jag ihop kryssets sidor, alltså varje vinkel syddes ihop med en raksöm på tygets avigsida.Sen vändes vaxdukstyget rätt.Till insidan använde jag stuvbitar och kunde därför inte klippa det i ett helt stycke, utan klippte till bitar som jag sydde ihop efter samma princip som krysset av vaxdukstyg, och vände rätt. Gillar rutigt tyg, det är fint och så är det lätt att följa ränderna när man klipper och syr.Nu är de båda delarna färdiga och då nålas de mot varandra, rät sida mot rät sida, ska erkänna att jag verkligen fick fundera på om de här blev rätt, men det blev det!


Sen syddes en söm nästan hela vägen runt, lämnade en iten öppning för att kunna vända allt rätt,...och sen sydde jag den sista biten med nål och tråd.
Tips: dra ur tråden och sy med maskinen den sista biten där man syr för hand så att det blir hål i vaxduken, då är det lättare att få igenom nålen sedan.Sådär. Nu är de mjuka strumplådorna färdiga. Easy-peasy.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0