Bra på SVT

Gillar du D.H. Lawrence? På SVTplay kan man se miniserien Kvinnor som älskar baserad på Lawrence bok med samma namn. Första avsnittet ligger kvar till 14 juli.
Ursula (Rachael Stirling) och Gudrun (Rosamund pike).
Tips: lyssna på Lady Chatterleys älskare inläst av Sven Wolter, perfekt röst till den boken!

Harpaltarnas rop


I princip

Ibland frångår jag alla mina principer, kastar dem överbord liksom, för hur kan man dricka något med den här nästintill självlysande färgen egentligen? Usch vad gott...

Spenatpirog


Köpta smördegsplattor.

Spenat, lite vatten, lite smör, lite salt puttras ihop. Låt svalna, smula i fetaost. Klicka ut på kvadrater av smördeg, ca 15x15 cm. Vik till trekanter, förslut och pensla med ägg och strö över vallmofrön.

Ät!
Barnen åt med köttfärsfyllning, det hjälper liksom inte att säga att spenat är gott/nyttigt/man blir stark som Karl-Alfred (vem??).

Nytt på Signerat

Tryck av mig på Signerat:
Print,
Print:
Grafiskt tryck,
Print: peacebird
Print: peacebird

Bor du i närheten? De finns också på Lilla Butiken!

Loppat i helgen


Fin - jättefin - kanna!

Älskar aprikos färg, den är snäll, och scarfs kan man inte ha för många av, inte ens om de väller ur garderoben...

Förskräcklig! Ful men kul - definitvt mitt bästa köp idag!

En udda till min samling av annat udda som tillsammans blir en helhet.

Fy --- vad ful! It's a keeper!

Allt som allt nöjd.

Om paltar: kläder

Att ha två paltar som är väldigt nära varandra i ålder, blott 14 månaders mellanrum, är påfrestande på många sätt men också väldigt, väldigt skoj, de blir nästan som tvillingar, men bara nästan. För det mesta köper jag likadana kläder till dem annars blir det lätt skrik och gåt. Det den ena har, vill också den andra ha, så det lättaste är att de får samma.

Här har de en jättefin och sval blus och cerise tights från Mexx och inhandlade på Lilla Butiken,  men det är bara Milli som har tightsen på för hon tycker det är helt OK att vara blöt och geggig - det tycker inte Lova.P.S. Om någon tycker att Lova har en något assymetrisk frisyr så stämmer det, hon har "saxat" sig själv rejält på ena sidan och uppe på huvudet. Jag känner tacksamhet över att hon inte gick loss på lillasysters huvud i alla fall.

LUSH(kta på mig!)Varenda gång jag tvättar håret tänker jag på de där parabenerna och kemikalierna som jag masserar in i håret och usch! känner jag. Småpaltarnas hår sköljer jag bara för det mesta och det funkar fint (de är ju så oförstörda), Mayas hår är hmm.... ganska utsatt för diverse kemikalier (dock hårfärgningsförbud fram till årskurs 7 "ORÄTTVIIIST!!").

Köpte de här (ganska dyra) hårprodukterna på LUSH, ett ölshampo och ett balsam med citrus, de innehåller visserligen parabener, men ytterst, ytterst lite fick jag förklarat för mig och det kändes lite, lite bättre. Och Ååååh så gott jag luktar! Jag kan inte sluta lukta på mig själv! Och vad Marko ska tycka jag luktar gott, han som gillar öl så mycket! Han kommer gilla mig ännu mer än vad han redan gör!

 


Nytt ute

Från gammelmormor till paltarna, en trädgårdsmöbel med parasoll köpt på Rusta, affären där mycket är skräpigt och rackligt men där man kan göra riktigt fina fynd också. Skruvade ihop bänken igår när vi kom hem och jag tycker att den kändes stabil och rejäl - ett fynd alltså.Vad bra, nu sitter paltarna här och kladdar, vi andra sitter vid ett annat bord och njutäter och har det härligt. Ja, det var planen i alla fall.

DIY: blomlåda

Här ett roligt projekt och inte särskilt svårt (beroende på vad man har för krav på det färdiga resultatet):
En snabb skiss med mått skrevs upp och bitarna kapades till, jag använde spillbitar som jag hittade i garaget.


Det är bra om man har kåpor för öronen, det hade inte jag, men jag ska inhandla det så snart jag kommer ihåg det! Marko har med radio, men jag känner mig som ett ufo i dem och dessutom är de jättetunga, så sådana vill jag inte ha (läs: betala för).


Färdigkapade delar som sedan skruvades ihop.


Arbetet underlättas med fina klänningar. I fickorna kan man ha tumstock och skruv - perfekt!


Sådär och nu målning och uppskruvning.


Betyg till mig själv: helt OK handywoman, lite snett, lite operfekt, precis som det ska vara.

Husmoderstips no.11

Längesedan ett husmoderstips och jag hoppas att detta inte är en repris...


Spara bröd som blir över på en bricka eller dylikt med bakduk över (observera: inte plast för då möglar det ju), kör i matberedare några sekunder och du har ... ströbröd!

Första doppet

Var tvungen att kika ned och se om jag kunde hitta något användbart.

Det var kallt och gjorde ont.

Till mig

Från Maya, den ska hänga i köket - naturligtvis!


Morgonen

Hur härligt får man ha det egentligen? Svar: hur härligt som helst!


Vad man haver

Ahhh! Lunch av man-tager-vad-man-haver, och nästan alltid har man ägg:

Av snöre

Sommarlov! Vad fort det gick! På sommaren kan pyssla med sånt här:

Virkar med grovt snöre
Det ska bli en korg, snöret är ganska grovt så man blir lite öm där det gnider mot fingrarna. Men det är en fin färg. Åhh, tänk vad många projekt jag ska  ta itu med nu!

Godaste


Kaksmet blir inte godare än så här!

Projekt plattor

Nu räcker det Marko, så där blir inga plattor lagda!

Bra!

Fint!

Svart olja

Eftersom trappan och räcket som leder in i huset (bron som det heter här i norr) är av tryckimpregnerat virke (vilket jag avskyr) är det svårt att måla, har velat hit och dit om hur vi ska göra. Bestämde att vi oljar med svart pigment:


Projekt ute

Kära hjärtanes! Vad försummad den här bloggen har varit... sorry! Har haft mycket att göra så här sista veckorna i skolan, en hel termin har gått på Webdesignutbildningen, svisch sa det, jag fattar nog inte att jag också har sommarlov om bara någon dag (!!!). Det här händer hos oss just nu:
Skifferplattorna från baksidan tas upp och flyttas till framsidan.
Hela framsidan är mer eller mindre uppgrävd... Hann rädda jättevalmon och lupinen i sista sekund, de var de enda blommorna vi har än så länge och jag hoppas de ska överleva.
Marko gjorde underarbetet förra helgen och då såg det ut så här. Jag var också lite upprörd eftersom det här trädet på bilden absolut skulle vara kvar (vilket försvårade ALLT) och det för en stund var lite osäkert om det skulle klara den omilda behandling det utsattes för.
Skifferplattorna är utlagda ungefär som de ska vara.
Marko har börjat lägga i ena hörnet.
Ja, så långt har vi kommit hittills.

RSS 2.0