Virkinspiration


Den här har inte jag gjort, utan Dagens Kreativa, visst är den fantastiskt fin?

Ett nytt husHar köpt ett litet plåthus på RUSTA och stoppat in en ljusslinga, särskilt fint på kvällen.


En av flera

Hittade en tavla på loppis till paltarnas tavelvägg, måste samla några till innan den kan bli verklighet.


Mot pepparlandVårens första pelargon och så hittade jag en duk jag fått av farmor i en låda i en garderob som jag hade glömt (lådan alltså). Nu vill jag putsa fönster, byta gardiner och lampskärmar och be snön dra dit pepparn växer!


Glada blommorMina blommor blir så glada av det här: en dusch. Och så får man känna lukten av fuktig jord och om man blundar kan man låtsas att det är sommar.

Gulig bricka

En sprayad bricka till paltarnas pennor. Jag gillar tydligen gult nu. Det måste vara våren!

Snurrigt & diffust

Utvärdering av sockeruppehåll: ganska bra, har haft kräksjuka i helgen och då vill man ju helt enkelt inte ha NÅGOT att äta, så det var ju positivt med det negativa. Dock drack jag en halvt glasavslagen Cola för att stoppa framfarten. Därav "ganska bra". Men nu är jag frisk, halleluja!Så här är det när man har kräksjuka, snurrigt och jobbigt och diffust på alla sätt.

Klick, tryck, klistraEn sån här ville jag ha när jag var liten, och nu har jag en! Bad pappa köpa när han var i Stockholm - på Granit - finns säkert här där jag bor också, men var?Kolla perfekt! "Annas Drömbok": här skriver jag upp mina drömmar, sånt som jag hittat på själv och sånt som mitt undermedvetna berättar för mig!Schnyggt tycker jag.Och nu vet alla barn vems pennor detta är, i alla fall de som kan läsa och det är... ett barn. De andra två skiter i vilket i alla fall.

Papperspyssel


Ett kul helgpyssel! Via Design*Sponge.

Honeysuckle/KaprifolLetar efter färger, det här är årets färg 2011 enligt Pantone. Jag vill rulla in mig i ett täcke av det här!


Sjuk-premiär

Brukar inte använda ordet "sjukt" som superlativ, men det ska jag nu: jag har sjuuukt mycket att göra och då blir det inget av detta:Korgen fick jag av mamma förra veckan. Dessutom: Lova har nog mammasjuka, hon "baja gjina å gjina" på dagis och fick komma hem, så det blir lite hattigt här hemma.

Fin lampa

bild: Design*Sponge

Men kolla! Vad fin! Hur gör man? Titta här!

FriluftsvirkningI lördags var det soligt och fint så jag satt ute och virkade. Dock hade jag behövt vantar för fingrarna blev stela av kylan, men då hade ja å andra sidan inte kunnat virka...


En plan

Jag är en sockerråtta, en snaskgris en... och nu är jag trött på det! Ska ha ett sockeruppehåll har jag tänkt och genom att göra det offentligt går det (kanske) bättre, känns som att jag måste hålla vad jag säger. Har också sagt till farmor (som bjuder på middag varje tisdag) att jag INTE vill ha efterrätt. Hon lät ytterst skeptisk. Men så är det! Men jag tänker fortsättningsvis äta frukt, honung och mörk choklad. Hur länge detta ska pågå? I två månader eller tills jag ger upp eller längre.


Verkligheten

Ibland syns verkligheten extra tydligt. Som när jag skulle ta på mina skor och såg att Mayas skor är i princip lika stora som mina. Vad fort åren går, men det märker man inte när man är mitt uppe i livet.


En mamma är en mamma är en...

Igår hämtade jag mamma på flygplatsen, hon hade med sig presenter, vilket var mycket uppskattat. Jag fick bland annat en slickepott från Rice. Blev superglad!

En mamma är en mamma. Och mammas mat är mammas mat, idag gjorde hon omelett till mig och sallad.

Före & efter: korgarVi har inte så många lådor i vårat kök, därför får bestick och redskap vi använder ofta stå i de här korgarna. Tycker de är finare nu när de är vita!

Solsöndag

Så fort solen lyser och börjar värma kastar man sig ut för att grilla korv, det är så härligt, även om man inte är särskilt förtjust i korv, eller fläsk, som vi också grillade. Men pinnbröden var goda! Sen gick vi in och drack kaffe, fast helst ville jag ha ett fotbad för så varmt var det inte, mina tår var väldigt kalla.

Pizzapinnbrödrecept från tidningen Buffé.
Fina vantar som min faster gjort till mig.

SvansKom på att man kan virka en svans på samma sätt som man virkar ett överdrag till en galge, perfekt om man vill bli av med restgarner!


Smyckesgalge

Här har jag virkat en överdrag till en gammal trägalge. Det fanns massor i huset när vi flyttade in som jag har sparat. Alltså: en galge, måttband och skruvkrokar behöver man + starka nypor.Idag fick Marko fixa, hans nypor är starkare än mina.Skruva i.Och sedan hänga upp det som är snyggt. Ordning och reda, inga trassliga kedjor.Den här damen är snygg hon med.
Idéen till galgen fick jag här, kanske gillar man den stilen mer, jag gillar DIY-projekt!

Glasögonbarn


Torsdagsbra

Började med frukt.

Städade badrummet och tvättade handdukar.

Hela veckan har jag suttit här med mina skoluppgifter. Det blir rörigt och belamrat, men så skojigt och utmanade det är!
Skottade på morgonen, det hade rasat från taket för det är plusgrader. Halleluja!
Halkade och gjorde en halv-vurpa när jag gick ned för trappan. Lova tyckte jag var JÄTTEKYYYYL!
Igår kom en snäll person hit och skottade allt som rasat tidigare i veckan. Jag känner många snälla människor, det är jag tacksam för.
Eftersom jag jobbat så bra i veckan och  skickat iväg mitt arbete känner jag för en belöning bestående av mexikansk sallad. *Kurr*
Håret är på topp! Bokstavligt talat.
Ikväll är veckans sista träning. Väskan är packad.
Kanske dammsuger jag sedan, eller imorgon. Det är sol ute så en promenad går före denna syssla. Ska gå till min mormor sen och laga mat. Kycklingcurry och ris blir det. En väldigt bra torsdag känns det som.

RSS 2.0