In the garden

Ofta blir det ändrade planer hemma hos mig. Vi skulle ju måla i fredags, vardagsrummet och matrummet var det tänkt, men istället gick jag lös på bärbuskarna i trädgården. Det blev rätt fint väder på dagen och jag har väldigt svårt att stanna inne då. På kvällen grillade vi, drack vin och så fortsatte jag att såga och knipsa med sekatören. Jag älskar att ha en egen trädgård, även fast den inte ser klokt ut med jättestora rishögar överallt just nu.


Tändsticksburk

Idag har jag fixat till en tändsticksburk. Jag älskar plåtburkar och har ganska många. En del innehåller te, andra värmeljus, leksaker etc. En del är tomma och står i ett skåp och längtar efter en mening med livet. Idag fick panda/ros-burken ett alldeles eget syfte; den blev en tändsticksburk. Inspirationen kom då Lova hällt ut samtliga tändstickor på golvet i de flesta rum på nedre plan. Jättekul att peta in alla tändstickor i askarna sedan. Not.

Nu är alla i samma burk, i locket är tändpappret fastklistrat, kul och enkelt men inte min original-idé. Bloggen Chez Larsson var först...


Ledsna morötter

Det här blev jag glad av: en skärbräda som äldsta barnet gjort i träslöjden. Så len och fin, hon som avskyr att sandpappra, det har hon berättat! Idag skar jag lök på den (ska ha den till grönsaker) men så började jag känna mig lite ledsen. Morötterna som hon bränt in i brädan ser ju hemskt lidande ut. I alla fall den ena. Den andra har sådana där kryssögon man har om man är död, så den lider ju inte längre. Men manipulerar barnet mig? Vill hon att jag ska sluta med grönsaker? Kommer inte på fråga.
Och ett litet P.S. Jag har inte köpt en ny dator. Jag och Maya delar tills vidare. Lägger upp och redigerar bilder med hjälp av Picasa som är ett gratisprogram.I planeringstagen

Tidigare hade Marko "crazy" med Gnarls Barkley som ringsignal då jag ringde honom (?), jag frågade om det hade någon särskild mening men det förnekade han. I morgon kommer han hem och jag misstänker att han kan bli lite smått crazy när han ser att jag börjat ta bort strukturtapeten i matrummet... Min plan är att vi ska fixa väggarna i vardagsrummet och matrummet i helgen. Dock har inte Marko full insyn -än- i planeringen. Men hur som helst är jag borta när han kommer hem och då har han cirka två timmar på sig att lugna hjärtat lite innan jag dyker upp. Det upplägget brukar fungera.
Varje vecka ser jag på "arga snickaren" och tänker att det är ett bra program och att det är skönt att det inte ska komma hem till oss. Men, jag försöker ta lärdom av Anders (den arga snickaren) och inte stå som ett fån och se på när mannen i huset jobbar. Alltså ta egna initiativ och slutföra saker. I helgen sätter Marko den tunna väven och jag målar.Osams med mig

Just nu är jag och min dator inte sams, den har nämligen bestämt sig för att kasta in handduken -bara så där- och jag har svårt att vänja mig vid tanken på ett nytt datainköp. Det finns ju så mycket annat roligt att spendera sina pengar på. Hur som helst kommer det inga bilder på bloggen förrän jag har en ny dator, det måste ni stå ut med!

Och osynlig har jag varit i största allmänhet, jag har varit ute från morgon till kväll, vi har ju haft så fint väder och trädgården som äntligen tinade fram har behövt en hel del omsorg. Snart har jag krattat alla löv som legat och skräpat och sågat har jag gjort så att jag fått ont i armarna och så har jag knipsat med min sekatör, knips! Knips! Det är ett ganska roligt verktyg, faktiskt! Det är spännande att se vad som i jorden och hur det ser ut här där vi bor nu på sommaren.

Hoppas ni har det bra!


En önskning

Den här lampan skulle jag vilja ha i Morsdagspresent. Men det går också bra med en helt vanlig prinsesstårta... och sen en hel natts sömn. Lampa/tårta + sömn - I wish!24-7

Jag har varit så tröööött! Orka sitta framför datorn? Nej. Orka se på TV? Nej. Orka virka? Nej! Bara sova, sova. Marko jobbar borta på veckorna och jag är själv med barnen, kan det vara förklaringen? Skulle tro det. Det är inte så bara att vara själv med tre barn ska jag säga! Det krävs uthållighet, stresstålighet och fantasi. "Hemma-med-barn", vilken lyx. Ja och nej, men mycket mest ja så klart. Här är härliga småpaltar som sysselsätter mig från arla morgon till sena natta:


RSS 2.0