Drottningen av Zuleikatårtor
Till botten:
4 äggvitor vispas till hårt skum,
vänd ned 125 g strösocker, vispa lite till,
vänd ned 100 g mald sötmandel (helst mald i gammal mandelkvarn, det blir bäst så säger farmor.
Häll över i en springform och grädda 175° i ca 35-40 minuter.
Kräm:
Ta sedan äggulorna som blev över,
vänd ned 70 g socker
samt 70 g smör och
rör ihop med 2 dl grädde, rör tills det sjuder.
Låt sedan krämen svalna, innan du breder ut den över tårtbotten.
Spritsa 2 dl grädde så snyggt du kan!
Vi räknade ut att farmor bakat massor och då menar jag massor som mellan 500 och 1000 (!) tårtor genom åren, och nej, hon är inte konditor, bara en helt vanlig dam, som bakar tårtor.
Men vem har då gett namn åt tårtan? Kanske den här Zuleika?
Men vem har då gett namn åt tårtan? Kanske den här Zuleika?
Kommentarer
Trackback