Var är jag?Har mycket att göra! Hinner inte med! Snart sommarlov!

Oroar

En gång för länge sedan när jag läste psykologi fick vi göra olika tester på oss själva, samma typ av frågor återkom och vid varje tillfälle var jag mer eller mindre oärlig: jag kryssade i att jag inte var en sådan som oroade mig (man ska ju inte göra det, man ska ju vara cool, självsäker, utåtriktad och ha hög social kompetens helst). Men jag oroar mig alltså, ibland så att jag inte kan sova.
Nu är det skolarbetet som jag tänker på och som gnager, därför har jag bestämt att jag inte får jobba mer med det nu, nu ska datorn stängas av och jag ska göra något helt annat. För det är inte allvarligare än så - livet alltså.

Inte det utan det

Nä men dra mig baklänges vad det är svårt att låta bli att virka! Nu får virken vara i ett annat rum så att jag kan göra det jag SKA istället!

Att cykelsitta på


Ett nytt virkprojekt: överdrag till cykelsadeln. Lite mer komplicerat än vad jag brukar göra, men kul och jag hoppas att den blir bra!

Grönt är skönt


Det är trevligt med komplimanger tycker jag. Här är mina gröna byxor som jag fyndade tillsammans med min röda trio på Myrorna.
På COOP häromdagen:
Jag: Heej J!
J kisar och: Jasså är det du?! Jag trodde det var en Konsumanställd!
Hmmm. Right.

Puss puss


Sweeeeet.

Perfekt fokuserad koncentrerad zombie

Ibland blir det helt galet stressigt även fast man planerar. Detta planerande. Jag låtsas att jag är införstådd med att det inte går att planera och ändå gör jag det. För fjärde gången den här våren var det kräk här hos oss, och det var ju inte inplanerat. Och så blir det kaos och lite sömn - även fast jag behöver vara koncentrerad och fokuserad och jobba mot min deadline. Igår var jag fokuserad även fast jag kände mig som en zombie.


Här är en perfekt plätthög.

Här är mina perfekt kladdiga barn.

Här är min perfekta plättstekarhobby, ca 23 maskor hinner man på en plättsida.

Och så den perfekta röran.

Could you be loved

Idag är det 30 år sedan Bob Marley dog. Det här är min favorit.

bild: musicblog.fr

Läs om Bob Marley här!

Majsöndag


Fint väder igår, var ute hela dagen, precis som man ska vara när solen skiner.

Vi rensade i syrenhäcken och eldade maniskt.

Svansigt

Började med svansprojektet för ganska längesedan. Nu när den är färdig måste jag göra en till, Lova ville ha en svart istället fär en randig. Fast Millimojan är schnygg i den randiga:

Bästisar

kids hugging

Stor kraaaam!

Boktips: Om jag var din hemmafru eller...Om jag var din hemmafru eller hur man får en vardag att smaka som en lördag av Lotta Lundberg och min frukost, det är vad ni ser här, båda sakerna gillar jag. Är man lite äckelmagad av sig ska man inte läsa denna kokbok (?) (okej då) när man äter, eftersom den innehåller en hel del bilder på råa kroppsdelar av döda djur, dock fantastiskt snygga bilder ändå måste påpekas.

Personligen anser jag att en riktigt bra bok får en att fundera på allt som rymms inom de ramar som är livet och hela morgonen efter läsningen har jag funderat, så då måste boken vara bra. Mest har jag funderat över vilka slags egenskaper hos människor jag gillar och har kommit fram till följande utan inbördes rankning:
  • ett praktiskt sinnelag (handyman/-woman ja tack!)
  • humor
  • intelligens
  • snällhet
Missa inte epilogen längst bak i boken som handlar om författarens och hennes systers cykelsafari - kul och konstigt precis som det ska va!
Läs om Lotta Lundgren här och visst såg ni henne i formidabla Landet Brunsås?
Man kan sammanfatta det hela med att boken är knäpp och konstig, smart och rolig och att man på sätt och vis inte märker att det faktiskt är en kokbok.

Monsterburk

Igår fungerade inte TVn på flera timmar hos oss och det var bra, för då virkade jag färdigt det jag hållit på med i veckan.Grottning

kids wrestling

"Grottas" är kul, tills någon gråter.

Att få något gjort

a book and a crochet

Läsa tio sidor, virka ett varv, blunda 3 minuter och se mig omkring och fundera på allt jag behöver göra i 15 minuter. Inte särskilt effektivt åt något håll.Medan jag pratade i telefon - flera varv runt och runt - det kallar jag effektivt, förena nöje med nöje.

Dagens vokala utsöndringar

Ikväll är jag glad att den här dagen är över, jag har gjort te och ska ta med datorn upp och se på TV eller en film. Jag behöver det och jag behöver sova.


Ovan får illustrera ljud som kommit från mig idag. Ibland är det inte kul att vara... människa/mamma... what ever! Och så har man ju hormoner. Herre Jesus.

note:


Rosa = mindre tråkigtÄh, jag ändrade mig... lite virk gåt ju för sig ändå.

fortfarande


Ej lust

Ibland (ganska sällan) känner jag mig oinspirerad. Har inte lust med något; inte virka, inte måla något, inte sy, inte laga mat. Det är kallt och grått ute och då vill jag inte heller kratta och pyssla i trädgården. Jag vill bara vara inne - och göra ingenting. Blä. Hoppas den här dagen går fort och att jag vaknar upp med ett annat humör imorgon. Det ska vara lite så här tycker jag:Men så är det alltså inte idag.RSS 2.0