Utmaning!

Har blivit utmanad av Deli:

Utmana 5 personer och berätta det för dem,
samt för personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord.
Om personen som utmanade dig har ett namn som
börjar med samma bokstav som ditt,
får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar 2 ggr.
eller skriva ditt namn som svar
(förutom fråga 1)

1. Vad heter du: Anna
2. Ett ord på 4 bokstäver: Agat
3. Flicknamn: Arabella(?)
4. Pojknamn: Arnold
5. Yrke: Administratör
6. Färg: Ametistlila
7. Klädesplagg: Avigstickad vante
8. Mat: Ansjovispaj
9. Sak i badrummet: Ansiktscreme
10. Plats/Stad: Avesta nästa!
11. En orsak att vara sen: allt och ingenting
12. Något man skriker: attans!
13. Film: Amelie från Montmartre
14. Något man dricker: Apperitif
15. Band: Alphaville
16. Djur: Apa
17. Gatunamn: Avkroken 1
18. Bil: Audi
19. Sång: ABC med Anna Book!

Jag utmanar:
Maria
Maya
Borta bra men hemma bäst?
Mormallan
Gröna Ärtan

Mamma!

Så var det söndag igen och dags att planera en ny vecka, inte för att jag har så många aktiviteter att skriva in i agendan, det mesta handlar om barnskötsel, som ni vet. I mitt huvud pågår i alla fall full aktivitet inför den stundande flytten om två månader. Länge dit kan tyckas, men jag misstänker att när det väl är dags så blir det stressigt. Därför tänker jag redan nu börja att sortera, slänga och inventera vårt hem, har inte tänkt ta med mig en massa "skräp" till nästa bostad. Nej, allt som är överflödigt ska bort! Och flyttkartonger inhandlas. På Biltema, eller? Tips någon?

Imorgon kommer min mamma hit, ändå från Skåne, jag längtar! Ja, man kan längta efter sin mamma även när man fyllt tretti.Och så ännu en nyhet
Och äntligen har det hänt! Vi har köpt ett hus, något jag nästan tappat hoppet om att få till. Det är inte stort och inte så som jag hade tänkt (gammalt trähus med äppelträd och vildvuxen trädgård hrrrm... vi bor i Norrland). Nej vårt hus är från 1962 och byggt i tegel, det har inte rätt antal rum för vår numera rätt stora familj och har till och med mindre boyta än vår nuvarande lägenhet på 130 kvm. Ojsan! har jag tänkt då och då, men jag är ändå helt säker på att, ursäkta språket, det kommer bli skitbra!

Så fort jag klev innanför dörren kändes det bra och saken blev inte sämre av att Marko tyckte likadant, så vi slog till och nu är det vårt, helt fantastiskt! I februari flyttar vi in och då kommer det antagligen dyka upp bilder på vårt nyförvärv.Om...

ni inte kan få nog av mig kan ni kolla här!

När jag inte sover

Tror att jag börjat landa i mitt nya, förändrade liv. Kan säga att jag inte dragit ett enda pennstreck, virkat en enda maska eller gjort något annat kreativt sen Milli kom. Dessa saker får nog ligga och vila ett tag nu, det hinns liksom inte med. När jag har en stund över, när det är tyst och stilla då prioriterar jag sömn. Jag kryper ned i soffan på lammskinnet, lägger bebisen på magen, drar ett täcke över mig och somnar inom loppet av en minut. Och om jag mot förmodan skulle vakna av mig själv kanske jag läser en riktigt bra bok som En välsignelse av Toni Morrison...


bild: bokia.se

 


TV igen!

Idag är jag och Lova med i TV, på 24 Norrbotten. Kika här!

En vecka

Nu är Milli en vecka och jag har varit trebarnsmamma lika länge. Så hur har veckan varit? Jo, förvirrad, ibland hektisk och framförallt tröööttande! Det tar nog ett tag att återhämta sig och få rutin på det hela. För rutin det har varken jag eller Marko. Attt ta sig ut genom dörren blir ett stort projekt och ett antal varv upp och ner för trappan för att hämta vantar, napppar, tröjor, telefoner, pengar och så äntligen kommer vi iväg, alltid en halv timme senare än tänkt. Men det ätar nog up sig, m någon månad eller så...

Och förresten TACK! för alla gratulationer och lyckönskningar och presenter!


Hello Milli♥

Hoho! Nu är jag hemma från BB, utan stormagen och med en liten tjej till. Milli ska hon heta och hon är den tjockaste av alla bebisar jag fått och ser ut som en liten eskimå - eskimilli - haha.

Milli föddes i söndags 22:18, vägde 3715 g och är  48 cm lång. Förlossningen gick fort, den tog bara fyra timmar men ont gjorde det så klart ändå och herreguuud vad skönt att inte vara gravid längre!! Nu ska jag dyka ned i soffan och invänta TV-kvällen. Vi hörs och vi syns!


 


Tävla hos Vera

Ramlade in på en ny tävlong hos "I Veras hus", där kan man vinna en sån här fin fågelkrok från anyhow.se.
Jag tävlar, gör det du också!


Gilla Kurbits!

Har hittat en ny (för mig), härlig blogg för alla som gillar handarbete, design, pyssel etc: Kurbits - din slöjdkompis i designvärlden. Har börjat prenumerera på den eftersom Frida, som äger bloggen ger så många bra och fina tips inom nämnda ämnesområde.

Kurbits - Din sl�jdkompis i inredningsv�rlden

Vecka 39

Barnmorskan idag, bebisens huvud är fixerat och allt ser bra ut. Har gått in i vecka 39 och vi summerade graviditeten och kom fram till att den varit normal. Frågan om vaccinering kom också upp och jag känner att jag helst vill slippa ta ställning. Jag vet inte vad jag ska tro/tycka. Barnmorskan tyckte inte att jag skulle lita på mina känslor i det här fallet, utan ta reda på fakta och använda mig av logik... Men jag har en lite invändning där, logik funkar inte alltid och det läkemedelsverket anser sig veta, vet dom egentligen inte utan de tror de med. Svårt!

Så, nu fortsätter jag vänta på att lilla palten ska komma till oss. Ser fram emot att kunna vända mig i sängen utan att det gör ont, kunna ligga på mage, ha vanliga byxor, bli lite svalare, helt enkelt bli mig själv igen!Äntligen söndag!

...är ju inte något jag vanligtvis brukar tänka, men idag gör jag det. Veckan har varit hektisk, men rolig framförallt. Dels var jag och tjejerna med på TV och i C-magasinet (titta här), dels har jag fyllt år.

Egentligen var jag inte särskilt sugen på att fylla år, för jag tycker inte att det är så speciellt även om jag fyllde 30, men som tur är har jag människor runt omkring mig som tycker att jag är värd att fira. Så jag har haft ett jättetrevligt veckoslut. Jag har fått besök, presenter, tårta, mat och jag har haft väldigt trevligt och jag har känt mig omtyckt. Tack alla som uppvaktat mig! 
                            
Jag har också varit på Halloweenfest (igår) och på husvisning idag. Och för en gångs skull gillade jag huset vi tittade på!

Sen tänkte jag också tacka alla som hört av sig och gillat reportagen, jag blir så glad av alla fina kommentarer!

Men nu är det i alla fall söndag och en ny vecka väntar, med barnmorskebesök, utvecklingssamtal, babysång och vem vet? Kanske förlossning, jag går ju in i vecka 39 på tisdag.


 


RSS 2.0